Nutanix Cloud Platform maakt Kubernetes-adoptie interessanter

container kubernetes

Nutanix introduceert nieuwe functies op het Nutanix Cloud Platform. De nieuwigheden maken het volgens het bedrijf mogelijk om Kubernetes kosteneffectief en op schaal te draaien in de clouddienst.

Nieuwe functies op het Nutanix Cloud Platform moeten meer gebruikers mobiliseren om Kubernetes te laten draaien op het cloudplatform.

“Kubernetes-implementaties zijn dynamisch en uitdagend om op schaal te beheren”, zegt Thomas Cornely, SVP, Product Management bij Nutanix. “Om Kubernetes-containerplatforms kosteneffectief en op grote schaal te draaien, is een developer-ready infrastructuur nodig die zich naadloos aanpast aan de continu veranderende behoeften.”

Updates en nieuwe dienst

Daartoe ondersteunt de clouddienst nu meerdere Kubernetes-containerplatformen, met de toevoeging van Amazon EKS-A. Verder biedt het geïntegreerde datadiensten van moderne applicaties met de introductie. De nieuwe dienst Nutanix Database Service Operator ziet het levenslicht en stelt ontwikkelaars in staat om databases tijdsefficiënt te leveren en aan hun applicatiestacks te koppelen, rechtstreeks vanuit de ontwikkelingomgeving

lees ook

Gartner: ‘Containers kunnen efficiënter zijn dan VM’s voor hybride apps’

Tot slot geeft het ontwikkelaars de mogelijkheid om Infrastructure-as-Code in te richten. De API-familie kreeg hiervoor een update. Zo wordt automatisering op schaal en consistente operations mogelijk, ongeacht de locatie.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home