Gartner: ‘Containers kunnen efficiënter zijn dan VM’s voor hybride apps’

container kubernetes

Tegen 2026 zullen volgens Gartner 90 procent van de wereldwijde organisaties containers gebruiken. Dat is 40 procent meer dan vandaag.

Containers zijn volgens analistenbureau Gartner de beste oplossing wanneer je applicaties in hybride omgevingen bouwt en draait. Het grootste struikelblok blijft wel de adoptie van containers door een inconsistent licentiemodel bij externe tools en container management platformen. Die laatste zijn vandaag nog relatief jong en maken externe tools noodzakelijk om alles optimaal te opereren.

Dat neemt niet weg dat binnen hybride omgevingen containers vandaag de voorkeur moeten genieten op traditionele VM’s. “Containers zijn efficiënter wanneer hybride architecturen het doel zijn, wanneer je applicaties bouwt die on-premises en in cloud opereren of een service gebruikt die zowel edge als meerdere clouds raadpleegt”, aldus Gartner.

Het aantal on-premises en hybride Kubernetes-platformen zijn vandaag talrijk aanwezig met onder andere Google Anthos, VMware Tanzu en Red Hat OpenShift. Het enige nadeel is dat ze nog allemaal vrij nieuw zijn terwijl platformen die op VM’s focussen al bijna een decennium hybride cloudtools aanbieden en verfijnen.

lees ook

Kubernetes: wat is het en waarom verovert het in snel tempo de wereld?

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home