Nutanix Cloud Clusters algemeen beschikbaar op Microsoft Azure

nutanix

Microsoft en Nutanix laten weten dat Nutanix Cloud Clusters algemeen beschikbaar zijn op de Azure-cloud. Zo zet Nutanix een belangrijke stap in zijn ambitie om hybride infrastructuur één te maken.

Nutanix Cloud Clusters (NC2) is voortaan algemeen beschikbaar bij Microsoft Azure. NC2 is een oplossing die een uniforme omgeving biedt die zich uitstrekt over een hele hybride multicloud-infrastructuur. Dat betekent dat klanten clusters kunnen draaien waar ze willen, en er vervolgens applicaties op kunnen draaien, zonder dat het voor die toepassingen uitmaakt wat de onderliggende infrastructuur is. Ook beheer van de hele omgeving wordt in theorie eenvoudiger.

Nutanix-klanten kunnen zo workloads draaien op het datacenter in de kelder, bij AWS of bij Azure: de stack blijft dezelfde. Nutanix zelf zorgt er bovendien voor dat licenties niet gebonden zijn aan specifieke omgevingen. NC2 werkt vandaag ook bij kleinere datacenter-specialisten zoals Equinix, OVHcloud en Cyxtera, maar de compatibiliteit met Azure is een grote stap voorwaarts.

VMware-concurrent

Nutanix is niet de eerste noch de enige die als derde partij een uniforme infrastructuurlaag wil bieden om complexe omgevingen aan elkaar te lijmen. VMware heeft daar al best wat ervaring in, met een aanbod dat beschikbaar is bij alle hyperscalers. Nutanix stelt als jongere speler dat het een visie deelt met VMware, maar als jongere speler vanuit een eenvoudigere en frissere hoek het probleem benadert.

lees ook

Sloop geen silo’s om er nieuwe te bouwen: de gevaren van multicloud

De timing is bovendien niet slecht. VMware worstelt met de voorgestelde overname door Broadcom, die op wel erg weinig enthousiasme wordt onthaald. Als de overname wordt goedgekeurd, hebben VMware klanten bij Nutanix een alternatief.

Cloud, maar niet altijd

Nutanix maakt zich al jaren sterk dat de cloud slechts interessant is voor specifieke workloads. Denk aan applicaties die een snelle schaalbaarheid vereisen. Met NC2 op Azure kunnen klanten workloads vlot tussen cloud en on-premises verhuizen om zo te profiteren van het model dat het efficiëntst is.

De oplossing is nu dus algemeen beschikbaar, maar niet overal. Amerikaanse en Aziatische regio’s van Azure krijgen te primeur, andere regio’s waaronder die in Europa zullen snel volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home