Nieuwste macOS-update biedt ondersteuning voor externe GPU’s

Apple MacBook Pro eGPU

MacOS High Sierra van Apple biedt voortaan ondersteuning voor externe GPU’s (eGPU) voor ontwikkelaars en anderen die extra kracht nodig hebben. Het is hiermee mogelijk om een krachtigere grafische kaart aan te sluiten via Thunderbolt 3. In de VS brengt Apple tevens Business Chat voor de desktop en er is een nieuwe versie van iTunes beschikbaar.

Met de nieuwste release van macOS High Sierra heeft Apple iets geleverd dat al sinds WWDC in juni 2017 op de planning stond. Versienummer 10.13.4 brengt externe GPU-ondersteuning voor ontwikkelaars, VR-gebruikers, gamers en iedereen die extra kracht kunnen gebruiken. Hiermee is het mogelijk om een krachtigere grafische kaart aan te sluiten via Thunderbolt 3 dan de onboard graphics van een MacBook (Pro).

Een andere opmerkelijke toevoeging is Business Chat in berichten voor gebruikers in de VS. Twitter, Facebook, WhatsApp en anderen hebben hun diensten aangepast om een koppeling met de klantenservice mogelijk te maken. Nu heeft ook Apple zijn versie beschikbaar voor de desktop. Hiermee kan je communiceren met vertegenwoordigers van het bedrijf of aankopen doen.

Andere functies hiervan zijn wachten tot de gebruiker inlogvelden selecteert voor het automatisch invullen van wachtwoordinformatie in Safari, een rookwolk-achtergrond die eerder beperkt was tot de iMac Pro en een Safari-snelkoppeling om naar het meest rechtse tabblad te springen door op Command-9 te drukken.

Voor zowel Mac als Windows- gebruikers is er ook een nieuwe versie van iTunes beschikbaar voor de zojuist uitgebrachte iOS-update. iTunes 12.7.4 brengt dezelfde nieuwe muziekvideo-sectie op Apple Music naar de desktop.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home