Microsoft protesteert tegen 10 miljard dollar NSA-contract dat AWS heeft gewonnen

multi cloud

Microsoft en Amazon voeren opnieuw een onderlinge strijd over een Amerikaans overheidscontract. Deze keer zoekt de National Security Agency (NSA) een clouddienst voor het project WildandStormy en kwam AWS als winnaar uit de bus.

De NSA schreef een contract uit voor een bedrag van 10 miljard dollar, omdat het zijn on-premises servers vervangt door een commerciële dienst. Zowel Microsoft als Amazon boden hun clouddiensten aan, en de laatste heeft het contract kunnen binnenslepen.

Microsoft die in het JEDI cloudproject heeft uitgewezen een volwaardige tegenstander te zijn van Amazon, vecht deze beslissing aan bij het US Government Accountability Office (GAO). Microsoft verwijt de NSA geen grondig onderzoek te hebben uitgevoerd in de zoektocht naar de best beschikbare provider.

JEDI-contract

De clouddienst van Amazon (AWS) wordt al door verschillende Amerikaanse overheidsinstanties gebruikt. Tijdens het JEDI cloudproject veranderde dit en sleepte Microsoft het contract binnen. Als reactie daarop begon Amazon een rechtszaak, omdat voormalig president Donald Trump volgens het bedrijf de keuze onrechtmatig beïnvloed zou hebben. Hierdoor werd het contract meerdere keren uitgesteld.

Uiteindelijk annuleerde het Pentagon het contract, zij beweerde dat de inhoud van het contract niet langer voldoet aan de behoeften. Als alternatief stelde het Pentagon het Joint Warfighter Cloud Capability voor, waarin een samenwerking tussen meerdere cloud-leveranciers tot stand kan komen. Dit contract staat nog steeds open.

Of het toekennen van dit NSA-contract inderdaad wild and stormy zal verlopen, moet de toekomst uitwijzen. De GAO plant alvast een uitspraak op de klacht van Microsoft voor 29 oktober.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home