Microsoft past prijzen van Office met of zonder Teams aan

microsoft office apps

Om onder de druk van antitrustzaken uit te komen, wil Microsoft Teams lostrekken uit de Office-suite. Dat kan ook een invloed hebben op de prijzen van abonnementen.

In 2020 diende Slack een klacht in bij de Europese Commissie tegen Microsoft Teams. Het bedrijf achter de zakelijke chatapplicatie meende dat Teams oneerlijke concurrentie vormde omdat Microsoft het mee verscheepte in Office-abonnementen. Om aan een dure boete te ontsnappen, stemt Microsoft er drie jaar later mee in om Teams los te trekken uit het 365-portfolio. Dat kan invloed hebben op de prijzen van Microsoft 365.

Toeslag voor Teams

Volgens Reuters zou Microsoft een kleine toeslag aanrekenen op abonnementen voor Teams. Hoe Microsoft die prijswijziging zal doorvoeren, laat het nieuwsmedium echter in het midden. We zien daartoe verschillende opties. De meest voor de hand liggende optie is dat Microsoft goedkopere 365-formules zal aanbieden zonder Teams en klanten de optie biedt om de videoconferencing software er nog als apart product bij te nemen.

Microsoft kan echter ook gaan kijken naar de prijzen van abonnementen mét Teams. Of dat dan betekent dat je meer zal moeten betalen om Teams in je abonnement te houden, valt dus allemaal nog af te wachten. Het is ook niet duidelijk welke prijs Microsoft dan op Teams zou willen plakken. Dat moet in de komende weken duidelijker worden.

lees ook

Wat moet je doen als je Microsoft 365-abonnement afloopt?

Aanklachten

Het zijn drukke tijden voor de juridische afdeling van Microsoft. De Duitse marktautoriteit bereidt een antitrustklacht voor tegen het hele Microsoft-ecosysteem. Dat veel Windows-gebruikers voor het gemak ook een Microsoft 365-abonnement afsluiten, geeft de applicaties een oneerlijk voordeel ten aanzien van alternatieven. Een aanklacht van het Franse OHV Cloud tegen de cloudbusiness van Microsoft heeft Redmond met een rechtstreekse schikking weten oplossen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home