Microsoft Azure overtreft adoptiegraad van Amazon AWS in enterprise-markt

cloud

Azure, AWS en Google Cloud Platform blijven de drie grootste cloudspelers volgens een studie van Flexera. De top drie wordt al jaren opgevuld door dezelfde spelers. Alleen neemt Azure de plaats van grootste speler over van AWS in de enterprise-markt.

Uit het 2022 State of the Cloud-rapport blijkt dat de top drie van grootste cloudspelers nog steeds opgevuld wordt door Azure, AWS en Google Cloud Platform. Oracle heeft met andere woorden de derde plaats van Google Cloud Platform nog niet kunnen overnemen.

Tegelijk weet cloudspeler, Azure, wel steeds meer klanten te lokken naar zijn publieke cloud. Voornamelijk in de enterprise-markt ligt de speler goed, 80 procent van de respondenten gaf aan Azure te gebruiken. Een lichte stijging in vergelijking met vorig jaar, toen dat percentage op 76 procent lag.

Populariteit AWS daalt

77 procent van de respondenten in de enterprise-markt gaf aan AWS te adopteren. Daarmee daalt het percentage van de cloudspeler met 2 procent. Belangrijker is echter dat AWS daarmee zijn plaats van populairste cloudspeler ziet overgedragen worden aan Azure.

Bron: Flexera

Google moet het voorlopig stellen met een adoptiegraad van 48 procent in de enterprise-markt. Oracle Cloud Infrastructure neemt geen podiumplaats in (27%). Al is er wel goede hoop voor de cloudspeler, aangezien het hoogste percentage respondenten aangaf de cloud van Oracle te gaan gebruiken (12%).

AWS geliefder bij kmo’s

Binnen de kmo-markt blijft AWS wel de populairste. Alleen daalt het cijfer daar lichtjes van 73 procent naar 69 procent. Azure wist dan weer ook bij die markt groeiresultaten neer te zetten, met een stijging van 48 procent naar 59 procent.

Aan het onderzoek namen in totaal 753 respondenten deel. Ondervraagde profielen zijn zakelijke en technische professionals.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home