IBM lanceert Cloud Satellite en richt zich op edge computing markt

IBM kondigt aan dat IBM Cloud Satellite vanaf nu algemeen beschikbaar is. Het softwareplatform maakt het mogelijk voor bedrijven om diensten uit de publieke cloud toe te passen in hun on-premises datacenters. 

Onder de motorkap is het Cloud Satellite platform gebaseerd op het Kubernetes software container framework. Klanten kunnen Cloud Satellite draaien op commodity servers in hun datacenters of in edge locaties, zoals fabrieken. 

Beheerders kunnen de Cloud Satellite-installatie van hun bedrijf beheren vanuit dezelfde interface die ze gebruiken voor hun workloads in de publieke cloud van IBM. Het nieuwe platform werkt echter niet alleen met de cloud van IBM zelf, maar ook met concurrerende cloud-aanbieders. 

De lancering van Cloud Satellite versterkt het hybride cloudaanbod van IBM. Daarmee is het platform een nieuwe stap in het plan van CEO Arvind Krishna om meer te focussen op de hybride cloud. Klanten kunnen Cloud Satellite gebruiken om hun publieke cloud toepassingen eenvoudig uit te breiden naar on-premises. Tegelijkertijd helpt het aanbod IBM om de snelgroeiende edge computing markt aan te spreken. 

Analytics workloads aan de rand van het netwerk

Het Cloud Satellite platform is geschikt voor verschillende toepassingen. Het belangrijkste gebruikersscenario voor IBM is dat klanten het platform gebruiken om analytics workloads te draaien aan de rand van het netwerk en buiten traditionele datacenters. Om dit ideale scenario extra te benadrukken, kondigde IBM met de lancering van Cloud Satellite meteen een samenwerking met Lumen Technology aan. 

Lumen is een Fortune 500 bedrijf dat netwerkverbindingen biedt aan bedrijven en ook gerelateerde producten aanbiedt, zoals assistentie bij cybersecurity. De edge computing infrastructuur van Cloud Satellite heeft zo’n 180.000 locaties verspreid over de hele wereld. IBM is van plan om Cloud Satellite beschikbaar te maken op al deze locaties. Klanten kunnen zo hun publieke cloud dichter bij hu alledaagse operaties toepassen.

Wat kun je nog meer met Cloud Satellite?

Om klanten te helpen met hun data analyses, zorgt IBM dat Cloud Satellite compatibel is met Cloud Pak for Data. Klanten kunnen deze collectie aan software tools gebruiken om informatie te analyseren met machine learning, visualisaties te creëren en applicaties te bouwen die gegevens in real-time verwerken. 

IBM laat weten dat bedrijven met OpenShift hun eigen software tools kunnen draaien op Cloud Satellite. Klanten kunnen kant-en-klare applicaties (zoals cybersecurity producten) die gecertificeerd zijn om te draaien op OpenShift downloaden via de Red Hat Marketplace.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home