Red Hat lanceert marktplaats voor OpenShift-applicaties

Red Hat
-

Red Hat introduceert een softwaremarktplaats gericht op applicaties die draaien op hybride IT-infrastructuren en meerdere clouds. Volgens de softwarespecialist is de Red Hat Marketplace een ‘one-stop-shop voor het vinden, proberen, kopen, toepassen en beheren van enterprise applicaties die draaien op verschillende publieke en private clouds.’ 

Klanten kunnen software die ze kopen in de marktplaats meteen toepassen op elke gewenste Red Hat OpenShift-cluster. Daarnaast biedt de dienst ondersteuning voor het automatisch toekennen en monitoren van de meeste grote publieke cloudplatformen.

Voor klanten die meer controle willen hebben over applicatie-opties met vooraf goedgekeurde software, is er ook een optie genaamd Marketplace Select. Hiermee zien klanten alleen de applicaties die aan hun eisen voldoen. Ze hebben de mogelijkheid het gebruik en de bestedingen van alle software die is toegepast in hun cloud omgevingen controleren op afdelingsniveau. 

De nieuwe Red Hat Marketplace is gebaseerd op Red hat OpenShift, een eigen versie van Kubernetes. OpenShift is een belangrijk element in de strategie van IBM (eigenaar van Red Hat) om zich te positioneren als een techleverancier die klanten in staat stelt meerdere clouds te gebruiken en workloads over al deze clouds te verplaatsen. 

Hoe werkt Red Hat Marketplace?

“Om applicaties van de marktplaats toe te passen, kun je je eigen clusters registreren in multiple cloud platforms, maar ook on-premises.” Zo vertelt Sandesh Bhat, general manager cloud technology and applications bij IBM. 

Met de lancering biedt de Red Hat Marketplace al meer dan 50 commerciële producten verspreid over 12 verschillende categorieën. Er is ruimte voor onder andere machine learning, database, security en opslag. Deze producten worden aangeboden door partners als Anchore, Cockroach Labs, Couchbase, Dvnatrace, MemSQL en MongoDB. 

Om te worden toegevoegd aan de marktplaats moeten producten gecertificeerd zijn voor OpenShift en moeten leveranciers ondersteuning bieden aan klanten. Vermeldingen in de Red Hat Marketplace bevatten certificeringen die een product heeft verdiend, verificatie van een optie voor containertoepassingen, garantie van een beveiligingsscan en onafhankelijke beoordelingen van G2.com. Daarnaast toont de marktplaats ook klantenbeoordelingen.

Tip: Alle wegen leiden naar Red Hat

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home