IBM introduceert AutoSQL, Watson Orchestrate en meer op Think-conferentie

IBM Think

Tijdens de digitale persconferentie IBM Think 2021 lanceert Big Blue tal van oplossingen met focus op AI en intelligentie gaande van cloud en workflows tot security en automatisatie.

CEO Arvind Krishna benadrukt op IBM Think dat het bedrijf all-in gaat op AI en hybride cloud. Het wil zich daarom ook duidelijk structureren in die twee categorieën. Wat betreft AI is hij ervan overtuigd dat er nog een lange weg te gaan is. “Het is belangrijk om te begrijpen dat het percentage AI-adoptie nog steeds in de enkele cijfers wordt uitgedrukt.”

Met die gedachtegang wil IBM AI en intelligentie in diverse enterprise-processen integreren van cloud en workflows tot security en automatisatie. Een heel belangrijke component daarvoor is het nieuw aangekondigde Watson Orchestrate. Hiermee kan je een persoonlijk digital twin maken dankzij AI. De tool moet persoonlijke productiviteit boosten binnen verkoop, HR en operations en doet dat door vooraf samengestelde skills te selecteren om een taak te vervolledigen.

Watson Orchestrate begrijpt volgens IBM context en kan dat behouden doorheen het proces dankzij kennis van de organisatie en eerdere interacties. De automatisatietool is zelflerend, vereisen geen IT-skills en integreert met onder andere Slack, Salesforce, SAP, e-mail en Workday voor routinetaken als goedkeuringen en vergaderingen.

Watson Orchestrate is vandaag beschikbaar in preview binnen IBM Automation Cloud Paks en wordt later in 2021 breed uitgerold naar iedereen.

AI en intelligentie als focus

Naast Watson Orchestrate passeren er nog een aantal belangrijke nieuwigheden op IBM Think:

  • AutoSQL: een automatisatietool om data te integreren en beheren. Het gebruikt AI om sneller antwoorden te leveren aan gedistribueerde queries met lagere kosten. AutoSQL wordt in IBM Cloud Pak for Data geïntegreerd en kan als cloud data warehouse opereren over meerdere clouds en hybride-omgevingen.
  • Mono2 Micro: gebruikt AI om grote enterprise-apps te analyseren in een verhuis naar de cloud. Het moet migraties versnellen en wordt toegevoegd aan WebSphere Hybrid Edition.
  • Project CodeNet: een opensource dataset dat 14 miljoen codesamples, 500 miljoen lijnen code en 55 programmeertalen huisvest. De set gebruikt AI om code te doorzoeken, gelijkenissen te herkennen en beperkingen uit te lichten. Project CodeNet kan eveneens oude code vertalen naar moderne programmeertalen.

Doorheen de conferentie werden er nog een aantal nieuwigheden aangekondigd door IBM. Zo lanceert het Qiskit Runtime als container om workloads als chemische modellering en financiële risicoanalyses bliksemsnel te verwerken. Maximo is dan weer een nieuw asset management platform voor mobiele technici.

In de aanloop naar IBM Think 2021 heeft Big Blue heel wat andere aankondigingen gedaan. Zo pakte het vorige week nog uit met ’s werelds eerste 2 nm-chip en voegde het zero trust toe aan Cloud Pack For Security. Eind april lijfde IBM cloudoptimalisatie-provider Turbonomic in voor meer dan 1,5 miljard dollar. Het maakte tenslotte ook nog midden april de nieuwe naam bekend van spin-off NewCo: Kyndryl.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home