Kyndryl is de nieuwe naam van de IBM spin-off NewCo

Kyndryl

IBM gaat door als een open cloudplatform terwijl Kyndryl een van ’s werelds grootste managed service providers wordt en zich ontfermt over het hosten van infrastructuur en andere IT-noden.

Eind vorig jaar besliste IBM om zich op te splitsen in twee bedrijven. IBM focust voortaan op clouddiensten met hogere marges (Cloud & Cognitive divisie) terwijl NewCo alle business met lage marges ontvangt waaronder infrastructuur en andere IT-noden. Ook de systemen, globale financiële vleugel en supportdiensten van IBM vallen voortaan onder de nieuwe spin-off. NewCo als naam was uiteraard een placeholder, tot vandaag. Voortaan moet je over Kyndryl spreken in plaats van NewCo.

Waarom die specifieke naam? Kyn komt van het Engelse kinship en refereert naar de relatie tussen werknemers, klanten en partners die centraal in de strategie staan. Dryl komt van het Engelse tendril, nieuwe groei en ideeën die centraal staan om menselijke vooruitgang te boeken. Het marketingteam van IBM heeft zich duidelijk goed laten gaan.

lees ook

IBM: ‘ontwikkelaars hebben opensource-vaardigheden nodig’

Kyndryl heeft 4.600 klanten waaronder 75 procent van de Fortune 100 en een bereik in 115 landen. Vandaag vallen 90.000 IBM-werknemers onder Kyndryl. In zijn nieuwe vorm is IBM goed voor 59 miljard dollar omzet, tegenover 19 miljard dollar voor NewCo. Big Blue benadrukt dat beide bedrijven een sterke strategische relatie behouden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home