Hybride infrastructuur is de manier volgens meerderheid van IT-leiders

Een bevraging van Rocket Software, bij een driehonderdtal leiders van Amerikaanse IT-bedrijven, gaf aan dat de meesten een hybride infrastructuur omarmen als de beste manier om vooruitgang te blijven boeken.

Het Amerikaanse bedrijf Rocket Software deed recent een bevraging bij de leiders van bijna driehonderd andere Amerikaanse IT-bedrijven, met meer dan duizend werknemers. Het gegeven dat er het meeste uitstak, was dat een hybride infrastructuur duidelijk de voorkeur geniet als werkwijze voor de nabije toekomst.

Cijfers en resultaten

Wat houdt IT-leider ’s nachts wakker? Dat was de vraag waaraan Rocket Software zijn bevraging ophing. De grootste redenen voor insomnia bij de bevraagden bleken IT-prestaties (zestig procent) en databeveiliging (vijftig procent). Focus op security is natuurlijk sowieso belangrijk.

Het merendeel van de respondenten baseert het succes van zijn onderneming bovendien op meer efficiëntie (71 procent), optimaliseren van middelen (66 procent) en risicobeperking (61 procent).

Een opvallend cijfer was de 63 procent aan respondenten die in hun bedrijf nog steeds zes tot vijftien uur per week besteden aan het handmatig verwerken van data. Het is dan ook niet verrassend dat 93 procent van de respondenten positief kijkt naar een hybride infrastructuur – van mainframe tot cloud – als de manier om hun toekomstige activiteiten in onder te brengen.

lees ook

Investeringen in multi-cloud stijgen volgens Hashicorp

Onder die ruime paraplu zijn nog enkele andere resultaten te bekijken. Voor 65 procent van de bevraagde bedrijfsleiders is een hybride cloud de topprioriteit voor de rest van dit jaar. In de top drie van die lijst staan verder nog data- en contentmanagement en DevOps.

Nog een cijfer dat in het oog sprong was dat amper net geen derde van de respondenten het volste vertrouwen heeft in zijn eigen technologie, werknemers en processen voor een degelijke aanpak van IT-riskmanagement.

Oplossingen

Om dat te verbeteren en meer modernisering door te voeren, liggen de meningen eerder uiteen. Een kwart van bevraagden ziet cloudapplicaties voor toegang tot de mainframedata en -werking als de beste oplossing. Verder kiest 39 procent voor automatisering op verschillende vlakken en veertien procent voor applicatieontwikkeling en toegang tot API’s.

Rocket Software heeft een partnerschap met IBM, dat onlangs de plannen onthulde voor een Europees kwantumdatacenter. Dat kan qua modernisering ook wel tellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home