HPE neemt Zerto over om zijn databescherming- en cloud-portfolio uit te breiden

HPE logo

HPE koopt Zerto aan voor een bedrag van 374 miljoen dollar. Met Zerto, een start-up die enterprises helpt hun workloads te beschermen tegen storingen en publieke cloud projecten stroomlijnt, wil HPE zijn databeschermingsaanbod en cloud-portfolio uitbreiden. 

Voorafgaand aan de deal, haalde Zerto al 180 miljoen dollar op aan fondsen. De start-up biedt een softwareplatform dat bedrijven in staat stelt om applicaties binnen enkele minuten terug online te krijgen wanneer ze offline gaan bij een technische fout of ransomware-aanval.

Een andere toegevoegde waarde van Zerto is dat de technologie van de start-up het herstelpunt van organisaties aanzienlijk verbetert. Voor veel organisaties is dat even belangrijk als hoe lang het duurt voordat een workload terug online is. 

Normaliter kunnen beheerders er bij een storing van uitgaan dat er een aantal uur aan data verloren is. Het platform van Zerto beweert dat data tot enkele seconden voor de uitval nog kan worden teruggehaald. Hierdoor gaan er minder data verloren en is de impact van een uitval veel minder groot. 

De technologie van Zerto maakt elke paar seconden een kopie van de data in een applicatie. Beheerders kunnen bij een uitval of ransomware-aanval data terugbrengen van vlak voor het incident. Normaal kost het enorm veel opslagruimte om zoveel back-ups te maken. Zerto pakt dat probleem aan door dubbele informatie in back-upbestanden te verwijderen. 

Zerto wordt onderdeel van Data Services Cloud Console

Dankzij de overname van Zerto kan HPE zich effectiever richten op de winstgevende databeschermingsmarkt. Bestedingen aan dataprotectie-as-a-service gaan naar verwachting stijgen van 7,7 miljard dollar in 2020 naar 15,3 miljard dollar in 2024, volgens een onderzoek van IDC. 

De overname van Zerto heeft HPE ook een sterkere aanwezigheid in een andere belangrijke markt: die van cloud-migratie-software. Dezelfde constante datareplicatie die Zerto gebruikt om back-ups te maken, kan ook gebruikt worden om workloads te kopiëren van on-premises naar de cloud. Het platform van Zerto ondersteunt alle drie de grote cloud-aanbieders (AWS, Microsoft & Google). 

HPE is van plan om de technologie van Zerto te integreren in zijn Data Services Cloud Console. Dat platform maakt het mogelijk om de opslaginfrastructuur en informatie binnen een bedrijf te beheren. 
Data Services Cloud Console is onderdeel van een bredere strategie van HPE die zich richt op het software-as-a-service portfolio. Dit soort oplossingen levert doorgaans hoge marges op. HPE wil hier gebruik van maken om zijn winstgevendheid te verbeteren. Als onderdeel van deze zelfde strategie nam HPE vorige maand al Determined AI over, een start-up met software voor het trainen van machine learning algoritmes.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home