HPE Greenlake lanceert Storage-as-a-Service in drie stappen

HPE storage

HPE lanceert binnen Greenlake een platform rond dataservices. Het brengt hiermee een nieuwe data-ervaring  dat het cloudmodel naar de data brengt om zo alles onder één paraplu te stoppen, ongeacht of dat nu edge of cloud is.

Met de evolutie van HPE Greenlake als edge-to-cloudvisie was het maar een kwestie van tijd voordat ook het opslagluik op de schop zou gaan. Om opslag as-a-service aan bieden, lanceert HPE drie belangrijke onderdelen: een cloudconsole, nieuwe abonnementen en een nieuw portfolio van cloud-native data-oplossingen.

De cloudconsole gaat door het leven als Data Services Cloud Console en levert cloud- en data-operaties as-a-services. Het portaal werd ontwikkeld om een brede waaier aan cloud datadiensten aan te bieden en is gebaseerd op het vertrouwde Aruba Central. Die laatste koppelt vandaag al miljoenen toestellen over tienduizenden klanten in wereldwijde clusters.

Data Services Cloud Console biedt ook een universele API voor HPE-geautomatiseerde applicaties en eigen dataservices. Hiermee krijgen ontwikkelaars eenvoudig toegang tot de infrastructuur en data.

HPE Alletra

Binnen de nieuwe cloudconsole vind je de zogenaamde Cloud Data Services. Dit zijn nieuwe diensten in de vorm van een Data Ops Manager om globaal het management van je data-infrastructuur te controleren. De dienst wordt gestuurd door AI en heeft volgens HPE een applicatie-centrische aanpak. Hiermee kan je eenvoudig zelf te provisioneren en SLO’s (Service Level Objectives) optimaliseren.

lees ook

HPE als softwarebedrijf: de toekomst van GreenLake en Ezmeral

Naast de nieuwe diensten lanceert HPE ook een nieuwe portfolio onder de noemer HPE Alletra. Dit zijn workload-geoptimaliseerde machines met enkel NVMe-opslag. HPE Alletra 9000 en 6000 bieden volgens de fabrikant genoeg flexibiliteit om eender welke applicatie te draaien zonder compromissen.

Data Services Cloud Console, Cloud Data Services en HPE Alletra zijn vanaf deze maand beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home