HPE GreenLake lanceert HPC-clouddiensten om mainstream-opname te versnellen

HPE GreenLake

Hewlett Packard Enterprise wil zijn HPE GreenLake clouddiensten meer mainstream maken. Om dat te bereiken, lanceert het bedrijf HPE GreenLake clouddiensten voor HPC. De dienst biedt HPC systemen via een cloud en werkt met een pay-per-use model. 

De HPE GreenLake clouddiensten voor HPC bieden volledig beheerde en vooraf verzamelde diensten gebaseerd op HPC toepassingen die ontwikkeld zijn voor specifieke workloads. 

De HPC systemen bevatten software, opslag en netwerken. De oplossing kan besteld worden via een zelfbedieningsportaal en is beschikbaar in kleine, medium en grote pakketten. HPE beweert HPC toepassingen te kunnen versnellen met 75%. Door het as-a-service model verklaart HPE de kosten voor HPC terug te kunnen schroeven met 40%. 

Transformatie van workloads

Volgens Keith White, hoofd van HPE GreenLake Cloud Services, is er al veel interesse vanuit bedrijven voor HPC, doordat “bedrijven hulp nodig hebben met workloads die de organisatie kunnen transformeren.” 

Dit soort workloads bestaan vaak voor een groot deel uit machine learning en artificiële intelligentie. Om branchespecifieke toepassingen te kunnen bieden, is HPE samenwerkingen begonnen met partners als Splunk en Epic Systems.

Snellere adoptie in de markt

Peter Ungaro, senior vice president en general manager voor HPC vertelt dat HPE van plan is om HPC as-a-service in het voorjaar van 2021 uit te rollen. In de maande daarna zal de dienst nog verder uitbreiden. Het is in eerste instantie gebaseerd op HPE Apollo Systems en breidt vervolgens uit naar Cray systems

De HPC dienst bevat software voor workload management, containers, cluster management en monitoring. “GreenLake Central maakt HPC veel toegankelijker voor meer gebruikssituaties dan alleen het oplossen van ‘s werelds moeilijkste problemen”, zegt Ungaro. HPE wil de adoptie door de markt versnellen door een oplossing te bieden voor kleinere toepassingen en lagere prijzen. 

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home