HPE Greenlake groeit met 80 procent na topkwartaal

HPE

HPE overtreft verwachtingen van analisten voor Q3 van zijn fiscaal 2020. Vooral de as-a-Servicedienst Greenlake springt in de kijker dankzij een enorme groei.

Vandaag hebben ook Lenovo en Dell een as-a-Service-aanbod voor hun hardware, maar HP was de eerste die het gemak van de cloud naar on premises-omgevingen wilde brengen. Daar plukt de hardwarespecialist nu de vruchten van. Greenlake, zoals de dienst heet, groeide het afgelopen jaar met 80 procent. Dat zegt HPE tijdens de bekendmaking van zijn kwartaalresultaten. HPE blijft inzetten op Greenlake met de focus op cloud-achtige diensten en HPE Ezmeral. De groei is te wijten aan enkele belangrijke deals, waarbij HPE zijn grootste klanten voor Greenlake tot nu toe kon strikken.

Beter dan verwacht

Niet alleen Greenlake doet het goed: HPE zet voor Q3 van fiscaal jaar 2020 over het algemeen knappe resultaten neer. De omzet steeg met 13 procent vergeleken met vorig jaar naar 6,8 miljard dollar, de winst ging acht procent de hoogte in naar 2,1 miljard dollar. De achterstand in leveringen opgelopen in Q2 werd grotendeels weggewerkt dankzij verbeteringen in de logistieke keten. HPE overtreft met de cijfers de verwachtingen van analisten al vertaalt dat zich niet meteen in een stijgende aandelenkoers.

Compute en high performance compute zijn naast Greenlake de grootste drijfveren voor de goede resultaten. Opslag en Intelligent Edge kennen dan weer lichte dalingen. HPE kondigt een divident aan voor Q4 van 12 cent per aandeel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home