HPE verfrist HPC-portfolio na overname Cray

HPE

De overname van Cray door HPE vertaalt zich in een vernieuwd productportfolio. HPE integreert Cray-hardware in het eigen aanbod en gaat HPC-hardware als dienst aanbieden via Greenlake.

HPE’s overname van Cray is nog maar sinds eind september rond (lees hier waarom), maar de serverspecialist liet er geen gras over groeien. Vandaag laat HPE zien wat Cray betekent voor het portfolio. In eerste instantie vindt er een consolidatie plaats. Cray-HPC-hardware komt naast HPE’s eigen Apollo-servers te staan. Dat moet ervoor zorgen dat klanten bij HPE terecht kunnen voor al hun high performance computing-noden: van één krachtige server tot een volwaardige supercomputer.

Uitbreiding portfolio

HPE heeft voortaan een volledige end to end-oplossing in huis voor dergelijke systemen, ongeacht het formaat. Naast de compute en opslag kan het bedrijf immers ook de Cray Slingshot-interconnect aanbieden. Die 200 Gbps-interconnect heeft geavanceerd trafiekmanagement aan boord, en bewees zich eerder al in Shasta-systemen van Cray.

Langs de softwarekant integreert HPE de Cray Programming Environment, die het eenvoudiger maakt om geaccelereerde applicaties voor HPC-omgevingen te ontwikkelen. Omgekeerd wordt de ondersteuning van de HPE Performance Clusters Management-software uitgebreid naar Cray-systemen. Die toepassing maakt eenvoudig beheer van complexe systemen met tot 100.000 clusters mogelijk.

As-a-service

Het bedrijf integreert de Cray-hardware tot slot in de Greenlake en Pointnext-diensten. Met Pointnext zorgt HPE voor de installatie van een systeem op maat van de klant. Adviseurs gaan met de klant aan de slag om een oplossing te vinden die perfect bij de verwachtingen past. Greenlake is dan weer HPE’s as-a-service-aanbod. Daarmee kunnen organisaties hardware on premises gebruiken volgens een consumptiemodel gebaseerd op de publieke cloud. HPE wil op termijn vrijwel zijn hele aanbod onder Greenlake krijgen, en verliest nu geen tijd met Cray-systemen alvast de incorporeren.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home