HPE GreenLake helpt bedrijven kosten van publieke cloud te drukken

hpe greenlake

HPE sleutelt verder aan het nieuwe GreenLake for Private Cloud for Enterprise. Met nieuwe features voor containerbeheer en analytics groeit HPE GreenLake verder uit naar een totaalpakket voor hybride cloud.

HPE kondigde GreenLake for Private Cloud Enterprise aan in juni en ook nu was het nieuwe platform weer de ster van de show tijdens Discover 2022 in Frankfurt. Via GreenLake for Private Cloud Enterprise staat HPE organisaties toe om via een cloud-achtig consumptiemodel hun hele IT-infrastructuur af te nemen. Het was de volgende stap in de transitie van GreenLake richting het populaire ‘as a service’-model.

lees ook

IaaS, SaaS en PaaS: wat is het verschil?

Vandaag bouwt HPE verder op dit nieuwe aanbod binnen het Greenlake-portfolio. HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is nu beschikbaar in 52 landen. Om dat te vieren, kondigt HPE een palet aan nieuwe functies voor GreenLake for Private Cloud Enterprise aan.

Containers

Met de integratie van Amazon EKS Anywhere in GreenLake for Private Cloud Enterprise biedt HPE een alternatief naast Ezmeral voor het implementeren van containers in een hybride cloudstructuur. HPE zorgt voor dezelfde runtimes on-premises als in de publieke cloud voor een consistente cloud-native ervaring in hun hybride cloud.

Voor het beheer van containers en virtuele machines kunnen HPE GreenLake-klanten kiezen uit api’s, CLI’s of ‘infrastructure-as-code’. Deze opties bieden ontwikkelaars onmiddellijke toegang tot hun werkruimte met de flexibiliteit om te kiezen uit verschillende besturingssystemen, gecontaineriseerde applicatiestacks en toolchain integratiediensten voor meer efficiëntie en zichtbaarheid.

Om de prestaties voor een verscheidenheid aan bedrijfskritische workloads te optimaliseren, biedt HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise nu zes workload-geoptimaliseerde instanties voor algemene toepassingen, computing, geheugen en storage. Zoals alle componenten binnen HPE GreenLake worden deze via een betaal-wat-je-verbruikt-model aangeboden.

Kosten van cloud

In tijden van recessie nemen veel bedrijven hun IT-investeringen onder de loep. Het budget hoeft niet per se te dalen, maar elke uitgegeven euro moet optimaal renderen. Daarbij zoekt men vooral naar manieren om de stijgende kosten van (publieke) clouddiensten weer onder de duim te krijgen.

lees ook

Cloudprijzen zullen stijgen in Europa, voorspelt Canalys

HPE GreenLake kan hierbij helpen. Een analysemodule toont uitgebreide statistieken over het verbruik en de kosten van publieke clouddiensten die klanten bij de grote drie hyperscalers (AWS, Microsoft Azure, GCP). Op basis van die gegevens kunnen bedrijven zien of ze niet voor meer betalen dan dat ze effectief nodig hebben, en zo het hoogste rendement halen uit de hybride cloud.

Aanwinsten voor Marketplace

HPE kondigt verder ook enkele nieuwe toevoegingen aan de GreenLake Marketplace aan. Het Red Hat Open Shift containerplatform en een integratie met VMware Cloud zijn vanaf nu beschikbaar via de Marketplace. HPE GreenLake for Data Fabric en HPE Ezmeral Unified Analytics verschijnen dan weer in preview voor geïnteresseerde klanten.

Met al deze uitbreidingen wil HPE GreenLake stap voor stap verder uitbouwen als het bindmiddel tussen alle componenten in een hybride (multi)cloud. “Klanten beginnen de meerwaarde van een hybride cloudstructuur voor hun digitale transformatie in te zien. HPE GreenLake is het enige platform in de markt dat de beste capaciteiten doorheen het hele ecosysteem biedt, van de core tot aan de edge”, zegt Vishal Lall, General Manager GreenLake Cloud Solutions en Software bij HPE.

HPE GreenLake heeft wereldwijd 65.000 klanten. Meer dan twee miljoen apparaten zijn aangesloten op het platform volgens de cijfers van het bedrijf. HPE maakt zich sterk dat binnen drie jaar zeventig procent van organisaties zal omschakelen naar een hybride multicloudaanpak.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home