HPE polijst GreenLake met nieuwe functies en Private Cloud Enterprise-variant

HPE GreenLake

HPE lanceert GreenLake for Private Cloud Enterprise. Dat aanbod maakt GreenLake interessanter voor ondernemingen op zoek naar een private cloud-model. De datacenter-as-a-service-dienst krijgt verder nieuwe functies.

In 2019 kondigde HPE aan dat het zijn hele portfolio onder de noemer GreenLake as-a-service beschikbaar wilde maken. “Vandaag hebben we niet alleen dat doel bereikt, we zijn een nieuw bedrijf geworden”, aldus CEO Antonio Neri. GreenLake staat centraal tijdens de aankondigingen op Discover 2022, waar HPE vooral het GreenLake for Private Cloud Enterprise-aanbod in de verf wil zetten.

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise

HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise laat organisaties toe om via een cloud-achtig consumptiemodel hun hele IT-infrastructuur langs GreenLake af te nemen. Denk daarbij niet alleen aan servers in een collocatie-datacenter, maar alles van het eigen datacenter tot hardware ergens aan de edge, bijvoorbeeld op een fabriekssite.

HPE wil met GreenLake het verschil maken via het cloudgeïnspireerde betaalmodel, waar de fabrikant klanten factureert op basis van hun verbruik. Bovendien komt GreenLake met schaalbaarheid die doet denken aan de traditionele cloud. Om tegemoet te komen aan de specifieke noden van enterprise-omgevingen voorziet HPE verder SLA’s voor de hele levenscyclus van de private cloudinfrastructuur.

lees ook

HPE vernieuwt GreenLake met nieuwe clouddiensten en integreert Aruba Central

Bij GreenLake hoort ook een Marketplace, waar volgens HPE intussen al meer dan 80 partijen diensten op aanbieden. Via die marktplaats is het eenvoudig om software op de GreenLake-infrastructuur uit te rollen, opnieuw naar analogie met de ervaring die hyperscalers bieden.

Nieuwe doos

Is dat nu nieuw? Niet echt: HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise is in essentie gewoon een herverpakking van het stevig gegroeide GreenLake as-a-service-aanbod, voorzien van de nodige toeters en bellen zodat enterprises een centraal aanspreekpunt hebben voor al hun private cloudnoden. Wil je de flexibiliteit van de cloud in zowel verbruik als facturatie, maar wil je niet écht naar de cloud: dan dekt GreenLake dat verlangen netjes af.

Volgens Vishal Lall, General Manager van HPE Software en GreenLake Cloud Solutions, heeft GreenLake vandaag al een grote voorsprong op concurrentie in de markt, waarmee hij vermoedelijk naar Dell Apex en Lenovo Truscale verwijst. GreenLake heeft al ongeveer 1.600 enterprise-klanten in 50 landen wereldwijd, wat meteen ook illustreert dat het nieuw aangekondigde HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise in eerste instantie een mooie nieuwe doos is.

Bijkomende functies

HPE moderniseert zijn GreenLake-aanbod verder op basis van specifieke use cases en verticale markten. Zo lanceert de fabrikant HPE Greenlake voor:

  • Data Fabric: een managed service met een datalaag die klaar is voor analytics.
  • HCI: een versie van GreenLake voor wie een hyperconverged-omgeving wil.
  • Disaster Recovery: een versie van de GreenLake-infrastructuur gericht op snel herstel bij eventuele problemen.
  • Backup en Recovery Service: een GreenLake-gebaseerde back-up-oplossing die samenwerkt met AWS EC2 en EBS, gebouwd om VM’s te beschermen.
  • Block Storage: block storage as a service, waarbij HPE honderd procent beschikbaarheid van de data belooft.
  • Compute Ops Management: een GreenLake-ervaring waarbij het lifecycle management van computebronnen wordt geautomatiseerd.

Speciaal voor gerichte verticale markten werkt HPE versies van GreenLake uit geoptimaliseerd met specifieke partners en softwareboeren die relevant zijn voor de sector. Op Discover 2022 lanceert HPE er twee:

  • GreenLake for Paylents: voorziet een end-to-end betaalservice-platform beheerd door experts en compatibel met lokale regels.
  • HOE GreenLake met FIS Ethos: een realtime customer data-platform in samenwerking met het gelijknamige bedrijf.

HPE verwacht dat het vernieuwde GreenLake-platform in september van 2022 beschikbaar is. Het GreenLake voor Private Cloud Enterprise-aanbod is vanaf september beschikbaar.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home