Google start cloudsamenwerking met Ford

Ford Google

Google heeft een contract van zes jaar afgesloten met Ford. Als onderdeel van het contract levert Google Androidtechnologie voor de auto’s en clouddiensten aan de fabrieksvloer. De keuze voor Google is opvallend, aangezien Ford een jarenlange samenwerking had met Microsoft. Voor Google is het contract een grote overwinning in de concurrentiestrijd tussen de cloudleveranciers. 

Google Cloud Platform (GCP) wordt de voorkeursleverancier voor cloudtechnologie binnen Ford. Samen vormen de nieuwe partners een team genaamd Team Upshift, waarmee ze samenwerken aan toekomstige projecten. 

De infotainment schermen in Ford dashboards draaien vanaf 2023 op Android. Daarnaast gaat Ford gebruik maken van de artificiële intelligentie en data analyse-technologie van Google. 

Onderdeel van cloud strategie van Google

Samenwerkingen zoals die met Ford zijn onderdeel van de cloud strategie van Google. Google probeert zijn cloud platform te verkopen via grote partnerships. Zo sloot Google in december nog een meerjarige samenwerking met Deutsche Bank. De cloudgigant heeft echter nog veel meer van dit soort samenwerkingen nodig om bij te blijven met marktleiders als Amazon en Microsoft. 

Dit partnerschap is een eerste in zijn soort die spant over heel Alphabet”, zegt Kurian in een interview. “Het is een strategische keuze, doordat het alle elementen samenvoegt: de beleving die mensen hebben terwijl ze in de auto rijden, de beleving die ze hebben aan de receptie, de transformatie van de productie en de modernisering van het IT-systeem”. 

Samenwerking met Google is meer allesomvattend

David McClelland, vice president of strategy and partnerships bij Ford, gelooft dat Google kan helpen een grotere diversiteit aan uitdagingen en mogelijkheden aan te pakken. “We hadden een geweldige samenwerking met Microsoft”, zegt McClelland. “Ze hielpen ons met Sync en in de nabije toekomst blijven ze ons helpen. Met Google bouwen we een meer allesomvattende relatie.”

Door samen te werken met Google, verwacht McClelland nieuwe retail ervaringen te creëren voor klanten die een voertuig kopen en betere diensten te creëren voor klanten die al een voertuig hebben. 

Het Android besturingssysteem maakt het mogelijk om gebruik te maken van de Google Assistant spraakherkenningstechnologie, Google Maps en applicaties in de Play Store. Daarnaast kunnen Ford-klanten gebruik blijven maken van de Amazon Alexa voice assistent en Apple CarPlay.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home