Google richt Modern Computing Alliance op om cloud-problemen op te lossen

modern computing alliance

Google gaat samenwerken met meerdere grote tech-bedrijven in een groep genaamd ‘Modern Computing Alliance. De groep wil gezamenlijk problemen aanpakken over thema’s zoals afstandswerken, prestaties en beveiliging. 

Andere bedrijven in de Modern Computing Alliance zijn Box, Citrix, Dell, Okta, RingCentral, Slack, VMware en Zoom. Het voornaamste doel van de groep is het aandrijven van silicon-to-cloud innovation voor enterprise klanten. Samen willen de leden een modern computerplatform opzetten en extra keuze aanbieden voor geïntegreerde bedrijfsoplossingen. 

Voor Google zit er nog een ander groot voordeel aan de samenwerking. Door de alliantie maakt Google het aantrekkelijker voor enterprises om gebruik te maken van Google Chrome als OS en browser. Google en de Modern Computing Alliance hebben beloofd om in de eerste helft van 2021 de eerste innovaties te delen. 

Betere integratie tussen technologieën

In een blog zegt Chrome OS Vice President John Solomon dat de Modern Computing Alliance zijn kennis, middelen en tools wil samenvoegen om gezamenlijke problemen op te lossen. Op deze manier wil de alliantie bedrijven helpen om beter te werken in de cloud en om de cloud beter te integreren binnen het bedrijf. 

Veel van de bestaande problemen op het gebied van de cloud kunnen worden opgelost door nieuwe standaarden te ontwikkelen. De alliantie focust op het ontwikkelen van compatibele technologieën die kunnen worden gebruikt door elk bedrijf dat afhankelijk is van de platformen of producten van een van de partners. 

Een van de interessegebieden van de Modern Computing Alliance ligt bij progressive web apps. Google is onder meer van plan de kwaliteit van video en audio te verbeteren in progressive web apps door gebruik te maken van de hardware-based capaciteiten en platform optimalisaties van partners. 

Goed nieuws voor enterprises

Volgens Constellation Research analist Holger Mueller heeft de Modern Computing Alliance een goede mix van software, infrastructuur en hardware leveranciers die helpen om de toekomstige standaarden voor Chrome, Chrome OS en Google Workspace te bepalen. 

Mueller is van mening dat de alliantie goed nieuws is voor enterprises. Het stelt bedrijven in staat om verschillende producten en platformen naadlozer met elkaar te verbinding. Uiteindelijk levert dit bedrijven snellere systemen en workflows op.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home