Chrome 70 ondersteunt Progressive Web Apps op Windows 10

Chrome

De nieuwste browserversie van Google, Chrome 70, maakt het mogelijk om webpagina’s die in een app-omgeving met app-functionaliteiten worden weergegeven, als normale toepassingen op Windows 10 te installeren.

Door de samenwerking tussen de internetbrowsers van Google en Microsoft kunnen apps die steeds meer gebruik maken van deze zogenoemde Progressive Web Apps (PWA), zoals Twitter of Starbucks, worden ervaren als een standaard Windows 10-applicatie.

Vanuit het Chrome-menu kunnen gebruikers PWA’s installeren, waarna deze verschijnen in het startmenu van Windows 10. Ze worden net als andere apps uitgevoerd in een appvenster, zonder dat er een adresbalk of tabbladen worden geopend.

Google zou de nieuwe optie zien als het overbruggen van de kloof tussen de mobiele ervaring en die van de authentieke desktop. De internetreus laat weten op termijn ook ondersteuning te willen bieden voor Mac- en Linuxplatformen.

Google heeft verder ook naar de kritiek op Chrome 69 geluisterd die Gmail-accounts automatisch in de webbrowser zou inloggen. Chrome 70 pakt het probleem aan en geeft de gebruiker voortaan de keuze.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home