Google Cloud stopt IoT Core-dienst in 2023

Google Cloud Platform

Google Cloud zal volgend jaar de IoT Core-dienst definitief afsluiten. Momenteel wil het klanten nog de tijd geven om over te stappen naar een andere partner.

Google Cloud maakt met een e-mail aan zijn klantenbestand en een kleine banner op de website bekend dat het de IoT Core-dienst volgend jaar afsluit. Het bedrijf geeft klanten één jaar de tijd (tot 16 augustus 2023) om een andere partner te zoeken.

Weinig uitleg

In een interview met TechCrunch geeft een woordvoerder van Google nog een woordje extra uitleg bij de plotse beslissing: “Sinds de lancering van IoT Core is het duidelijk geworden dat de behoeften van onze klanten beter kunnen worden bediend door ons netwerk van partners die gespecialiseerd zijn in IoT-toepassingen en -diensten.”

Aan het bredere publiek is de uitleg van Google zeer beknopt. Via de e-mail aan zijn klanten adviseert Google zijn klanten om niet te wachten met de overstap. Verder klinkt het nog dat klanten terechtkunnen bij de Google Cloud-accountmanager voor verdere hulp.

Cloudinfrastructuur in trek

Uit recente cijfers bleek dat bedrijven enorm investeren in cloudinfrastructuur. In totaal lag het geïnvesteerde bedrag 33 procent hoger dan een jaar eerder. AWS, Microsoft Azure en Google Cloud bleken de grootste cloudspelers te blijven. Al blijft het ook blijken dat het AWS en Microsoft Azure zijn die strijden om de kroon.

Google plukt mee de vruchten van hogere investeringen in cloudinfrastructuur, aangezien de omzet stijgt. Al vormen de cijfers ook een perfect voorbeeld van het verschil tussen de economische termen omzet en winst. Hoewel de winst stijgt, blijft de tak namelijk verlieslatend. De dienst uit het assortiment verwijderen kan met deze vaststellingen te maken hebben.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home