Google Cloud introduceert palet aan geavanceerde storage-oplossingen voor zware workloads

google cloud

Bedrijven brengen steeds meer data naar de cloud. Dat verhoogt de nood aan flexibelere storage-oplossingen. Daar speelt Google Cloud op in met de lancering van zes nieuwe storage-oplossingen.

Google Cloud organiseerde een digitale event ‘Spotlight on Storage’. Zoals de naam van het evenement doet vermoeden, lag de focus tijdens de conferentie op storage van data in de cloud. Volgens Guru Pangal een struikelblok voor veel organisaties vandaag de dag, lezen we in zijn blog. Door bredere implementatie van artificiële intelligentie, machine learning, data lakes en meer barst de storagecapaciteit in de cloud stilaan uit zijn voegen.

lees ook

Amazon en Google zijn snoeihard voor cloudlicenties Microsoft

Naast de nood aan meer opslag vereisen deze data-heavy workloads ook meer centralisering en normalisering van de gegevens. Toekomstige cloud storage oplossingen moeten flexibiliteit, databeheer en performance bieden in één centraal platform, luidde de algemene teneur tijdens het evenement.

Zes nieuwe storage-oplossingen

Google Cloud zou Google Cloud niet zijn als ze hun woorden niet zouden omzetten naar daden. Tijdens het evenement kwam de cloudafdeling van Google naar buiten met zes nieuwe, geavanceerde storage-solutions voor zijn cloudecosysteem. Die moeten nauwer aansluiten op de hedendaagse storagenoden van zowel kleinere ondernemingen als de grote mastodonten.

We overlopen de innovaties die Google Cloud lanceert:

  • Hyperdisk: dit is de nieuwste generatie van Persistent Disk. Hyperdisk stelt je in staat om in- en uitvoer van datastromen afzonderlijk in te stellen voor specifieke workloads. Deze kunnen ook dynamisch worden opgeschaald wanneer nodig.
  • Filestore Enterprise Multishare: ontworpen voor de Google Kubernetes Engine (GKE). Met deze feature kan je via Filestore-instanties je storage in stukken kappen om duizenden Kubernetes-cluster simultaan toegang te geven tot de storage.
  • Backup for GKE: ter ondersteuning van Filestore Enterprise Multishare lanceert Google Cloud ook een nieuwe beveiligingstool voor GKE. Deze tool kan je gebruiken om specifieke Kubernetes-applicaties en hun persistente data te beveiligen. Volgens Google Cloud de eerste van zijn soort op hyperscale niveau.
  • Autoclass: deze functie schept orde in je storagechaos. Autoclass kan op autonome basis objecten classificeren op basis van toegangstijd, gebruiksfrequentie of policies. Dit bespaart veel manueel werk en helpt je Cloud Storage efficiënter te gebruiken.
  • Storage Insights: een analytische tool die kant-en-klare inzichten levert over alle objecten die bewaard staan in Google Cloud. Dit helpt je je storage te visualiseren. Storage Insights kan geïntegreerd met andere analysetools in het Google Cloud-portfolio zoals BigQuery.
  • Backup & DR: een geïntegreerde beveiligingstool voor je meest kritieke applicaties en databases. Backup & DR centraliseert databescherming en recovery volledig in het centrale beheersdashboard van Google Cloud. Zo kan je met slechts enkele muisklikken je belangrijkste data beveiligen.

Al deze oplossingen zijn gebouwd op Colossus, de onderliggende storage-infrastructuur van Google Cloud. Het Spotlight on Storage-evenement kan hier herbekeken worden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home