Google Cloud kondigt nieuwe partners aan rondom big data, hybride werken en beveiliging

Google Cloud Next 2021

Eén van de sterke punten van Google Cloud, is het sterke ecosysteem aan partners. In de afgelopen jaren heeft Google het aantal partners sterk doen groeien. Nu doet Google daar nog een schepje bovenop: tijdens zijn Google Cloud Next ‘21-event kondigt het bedrijf nog eens meer dan 20 nieuwe partnerschappen aan. 

Google vertelt dat de nieuwe samenwerkingen zijn verspreid over vijf strategische focusgebieden: 

  • Big data
  • Infrastructuur
  • Hybride werken
  • Beveiliging
  • Duurzaamheid

Big data

Big data is een belangrijk focusgebied voor Google Cloud. Bedrijven die gebruik maken van de cloud, willen ook de mogelijkheid hebben om op één centrale plek toegang te hebben tot hun data, deze te analyseren en te gebruiken. Om dit mogelijk te maken, gaat Google samenwerken met data intelligence bedrijf Collibra en data-integratie-provider Fivetran. Daarnaast breidt Google zijn bestaande samenwerking met Databricks, Informatica LLC en Trifacta.

Infrastructuur

Op het gebied van infrastructuur breidt Google zijn bestaande partnerschap met NetApp uit. NetApp gaat de infrastructuur leveren voor de nieuwe ‘Distributed Cloud Hosted’-service, die Google Cloud naar de datacenters van klanten brengt. Verder hebben Elastic NV en MongoDB beide aangekondigd dat de ondersteuning voor Google Private Service Connect algemeen beschikbaar wordt. 

Hybride werken

Met de veranderingen die de afgelopen jaren met zich meebrachten, is de ondersteuning voor verspreide teams en hybride werken een belangrijk focusgebied voor Google geworden. Om de mogelijkheden van Google Cloud verder te verbeteren, integreert Google de Jira projectmanagementsoftware van Atlassian in Google Workspace. Daarnaast breidt Google zijn langdurige samenwerking met Citrix uit, waarmee sterk beveiligde toegang tot applicaties en virtuele desktops mogelijk wordt. 

Beveiliging

Met het ‘Work Safer Program’ wil Google organisaties die gedwongen op afstand werken, helpen om hun netwerken te beschermen. Voor deze dienst gaat Google samenwerken met CrowdStrike en Palo Alto Networks. Cybereason maakt dan weer bekend dat zijn ‘Extended Detection and Response’-dienst vanaf nu te integreren is met Chronicle, de beveiligingsanalysetool van Google. 

Duurzaamheid

Om bedrijven en overheden te helpen bij het uitbreiden van hun duurzaamheidsinitiatieven die steunen op data, slaat Google de handen ineen met organisaties als CartoDB, Climate Engine, GeoTab, NGIS Australia International en Planet. Samen met deze bedrijven wil Google applicaties rondom satellietbeelden, demografie, mobiliteit en telematica naar Google Cloud brengen, zodat ze op grotere schaal kunnen worden toegepast. Verder geeft Google zijn klanten een makkelijkere manier om rekening te houden met uitstoot door zijn ‘Carbon Footprint’-tool te integreren met de ‘Sustainability Cloud’ van Salesforce.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home