Datamanagement-unicorn Collibra neemt OwIDQ over

Collibra, een spin-off van de VUB, neemt de Amerikaanse start-up OwIDQ over. Dat bedrijf moet de datamanagementcapaciteiten van Collibra verder uitbreiden.

Het Belgische Collibra breidt zijn technische capaciteit uit met de overname van OwIDQ. Die start-up uit Maryland in de VS specialiseert zich in foutdetectie in bedrijfsdata. Die missie sluit erg aan bij de basisfunctionaliteit van Collibra. Dat bedrijf, dat het levenslicht zag als spin-off van de VUB, biedt oplossingen voor datamanagement en controle. Collibra wil organisaties de tools geven om na te gaan wat precies de levensloop van individuele bestanden is: wanneer werden ze aangemaakt, wie heeft ze bewerkt, wanneer… Die informatie moet onder andere compliance met regelgeving zoals de GDPR faciliteren.

Collibra kon sinds de oprichting op interesse van internationale investeerders rekenen en wordt momenteel op ongeveer 2,3 miljard dollar gewaardeerd. Daarmee is de start-up de eerste Vlaamse ‘Unicorn’. Financiële details rond de overname van OwIDQ zijn niet publiek bekend.

Foutdetectie

OwIDQ moet de functionaliteit van Collibra verder uitbreiden met automatische detectie van fouten in bestandssystemen van bedrijven. De software maakt gebruik van machine learning om onregelmatigheden te detecteren. Denk daarbij aan gedupliceerde records, bestanden die gelijk moeten zijn maar toch niet overeenkomen, maar ook opvallende afwijkingen. Een webshop waarbij één item plots honderd keer duurder is dan het gemiddelde van de verkochte goederen, krijgt zo een automatische melding.

Collibra wil zijn klanten uiteindelijk een totaaloplossing bieden voor het beheer van hun data en de kwaliteit daarvan. Kirk Haslbeck, die OwIDQ oprichtte, wordt daartoe Vice President of Engineering binnen Collibra.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home