Dit zijn de belangrijkste aankondigingen van de Google Cloud Security Summit

Google Cloud

Vanwege het toenemende risico op aanvallen hebben organisaties een ‘harde reset’ nodig om hun benadering op cloudbeveiliging te herzien. Dat is de boodschap die Google Cloud deelt tijdens zijn Google Cloud Security Summit. Ook onthult Google Cloud tijdens de summit een aantal vernieuwingen in het aanbod. 

De eerste aankondiging die Google Cloud doet, is de komst van Cloud IDS: een beheerd systeem dat indringers detecteert. Het netwerkbeveiligingsaanbod biedt cloud-native bedreigingsdetectie die helpt malware, spyware en command-and-control aanvallen te detecteren, evenals andere netwerkgebaseerde dreigingen. 

Verder kondigt Google Cloud een aantal updates aan voor Cloud Armor, zijn DDoS-beschermingsdienst en web-application firewall (WAF). De dienst helpt om klanten hun websites en diensten te beschermen tegen DDoS-aanvallen op dezelfde manier als Google zijn eigen systemen beschermt.

Meer Google Cloud-aankondigingen

Vanaf nu is Chronicle, het cloud-native beveiligingsanalyse platform van Google Cloud, geïntegreerd met de Looker en BigQuery analyseplatformen. Deze verbetering is bedoeld om de rapporten, compliance, visuele beveiligingsworkflows, data exploratie en beveiligingsgedreven data science mogelijkheden te versterken. 

Een verdere aankondiging van Google Cloud luidt dat het Risk Protection Program vanaf 28 juli als openbare preview beschikbaar is voor alle klanten. Het Risk Protection Program is ontwikkeld om het beveiligingsrisico te verminderen en toegang te geven tot een exclusieve cyber-verzekeringspolis die speciaal is ontwikkeld voor Google Cloud-klanten. 

Ten slotte vertelt Google Cloud over de komst van zijn Secure Application Access Anywhere-aanbod. Deze container-based oplossing voor veilige toegang tot applicaties en het monitoren van de applicaties dient als een schaalbaar en gevoelig alternatief op network boundary systems.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home