Google Cloud breidt verticale focus uit met reeks nieuwe executives

Google Cloud heeft zijn team aan executives de laatste tijd flink uitgebreid. Het bedrijf verwelkomde directieleden van enterprise software leveranciers aan om zich beter te kunnen richten op sectoren als productie, logistiek, financiële dienstverlening en gezondheidszorg. 

Het plan van Google Cloud is om zijn kennis op het gebied van machine learning, artificiële intelligentie en analytics te gebruiken voor industrieën die multi-cloud architecturen toepassen. Google Cloud wil zo bijvoorbeeld zijn plaats claimen binnen de retail sector en gaan concurreren met AWS. Ook heeft Google zijn zinnen gezet op de financiële sector, waar de machine learning tools goed in de smaak vallen. 

In veel gevallen kiezen organisaties Google Cloud als tweede cloud provider. Met zijn analysetools en hybride cloud platform Anthos wil Google Cloud zijn aandeel binnen organisaties uitbreiden. Daarnaast vergroot Google Cloud zijn business application platform om aantrekkelijker te worden voor enterprises. 

Wie zijn de nieuwe aanwinsten?

De laatste tijd verwelkomde Google Cloud onder meer de volgende executives als aanwinst voor zijn team:

  • Hans Thalbauer gaat aan de slag als manager director voor supply chain, logistiek, en transportoplossingen. Thalbauer is een SAP-veteraan en werkt onder leiding van Lori Mitchell-Keller, vice president of industry solutions bij Google Cloud. 
  • Paula Natoli begint als director voor supply chain, logistiek, en transportoplossingen en komt daarmee in het team van Thalbauer. 
  • Derek White komt bij de Google Cloud-familie als vice president of Global Financial Services. Evenals Thalbauer komt hij in het team van Mitchell-Keller terecht. 
  • Jou Miles, een voormalig SAP executive, wordt managing director van Google Cloud Healthceare en Life Sciences. Ook hij komt in het team van Mitchell Keller.

We kunnen de recente aanwisten van Google Cloud zien als een tweede golf aan enterprise software expertise die het bedrijf toevoegt sinds 2019. In 2019 voegde Google Cloud onder andere Hamidou Dia (vice president of solutions engineering bij Google Cloud en voormalig chief of sales consulting bij Oracle), John Jester (vice president of customer experience bij Google Cloud en Microsoft veteraan) en Rob Enslin (president of global customer operations en SAP-veteraan) toe aan zijn team. We kunnen dus stellen dat Google Cloud CEO Thomas Kurian zich heeft omringt met een groep enterprise software veteranen.

Tip: Hoe Google Microsoft Azure en AWS wil evenaren met zijn cloud

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home