Google voegt VM-ondersteuning toe aan Anthos

google anthos

Google heeft ondersteuning voor workloads in virtuele machines (VM’s) toegevoegd aan zijn hybride Kubernetes-platform, Anthos. Het platform kan verbonden worden aan bestaande VMware vSphere-omgevingen, maar biedt ook mogelijkheden om VM’s over te zetten naar Anthos. 

“Hoewel we hebben gezien dat veel klanten de sprong maken naar containers, zijn sommigen nog niet helemaal klaar om af te stappen van virtuele machines”, schrijven Google Application Modernization Platform vicepresidents Jeff Reed en Chen Goldberg. “Deze klanten willen een eenduidig ontwikkelplatform waar ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen, aanpassen en toepassen in zowel containers als virtuele machines”, concluderen Reed en Goldberg. 

Google speelt in op de noden van deze klanten door op het Anthos-platform ook workloads in virtuele machines te ondersteunen. Het bedrijf legt uit dat Anthos for VM’s ontwikkelaars helpt om hun processen en tools te standaardiseren. Hierdoor wordt geleidelijke modernisering mogelijk. Daarnaast zal Anthos for VM’s ook traditionele workloads ondersteunen, zoals Virtual Network Functions (VNF’s). 

VMware: ‘containers en VM’s moeten naast elkaar bestaan’

Waar Google nu pas inziet dat nog niet iedereen klaar is de volledige overstap naar containers te maken, predikt VMware al drie jaar lang dat VM’s en containers naast elkaar moeten bestaan. Volgens VMware is er een gezamenlijk controlepaneel nodig waarmee je zowel containers als VM’s kunt besturen

Met de komst van Anthos for VM’s sluit Google zich aan bij het standpunt van VMware. Aan de ene kant is het gunstig voor VMware om een medestander in zijn visie te krijgen. Maar aan de andere kant krijgt het bedrijf er ook een sterke concurrent bij. 

Meer toevoegingen aan Anthos

Naast Anthos for VM, voegt Google ook een nieuw Anthos Multi-Cloud API toe. De API stelt gebruikers in staat om GKE-clusters die draaien op AWS of Azure, rechtstreeks te beheren vanuit de Google Cloud Console. Waarschijnlijk wordt de API dit kwartaal nog uitgerold.

Verder komt Google met een update voor zijn Anthos Service Mesh, die zal vanaf nu ook een hybride mesh ondersteunen. Hiermee wordt het mogelijk om hybride Anthos-installaties te draaien die zich zowel on-premises als in de cloud bevinden.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home