VMware zet in op app-modernisatie met lancering Tanzu Application Platform

VMware Tanzu

VMware stelt Tanzu Application Platform als Kubernetes software container orchestrator publiek beschikbaar vanaf nu.

Het orchestratieplatform voor Kuberents van VMware is al sinds september vorig jaar beschikbaar als bètatest. Na verschillende iteraties en het verzamelen van feedback is de publieke versie officieel beschikbaar. VMware lanceert Tanzu Application Platform als een rijke set van ontwikkelaarstools met een eenvoudig productieproces. Hiermee kunnen gebruikers snel en veilig software bouwen en uitrollen op eender welke public cloud of on-premises Kubernetes-cluster.

Organisaties kijken vandaag steeds vaker naar Kubernetes om legacy apps naar de public cloud te brengen. Hiermee kan je grote clusters van containers orchestreren die op zichzelf componenten hosten van moderne applicaties. Deze manier van werken bevordert de snelheid en biedt meer flexibiliteit omdat het op eender welke compute-architectuur kan draaien. Niet toevallig is Kubernetes daarom een van de snelst groeiende opensource-projecten van het moment.

Met VMware Tanzu Application Platform kan je een snel groeiend ecosysteem van handig beheren, onderhouden en consistent over teams laten werken. Het platform laat toe om eenvoudig nieuwe apps te bouwen en bestaande te moderniseren.

Tanzu Application Platform stelt vooraf geconfigureerde templates beschikbaar voor cloud-native platformen onder de noemer ‘App Accelerators’. Tot slot krijgt het geheel een consistente user interface waar ontwikkelaars diensten en applicatie programmeerinterfaces in één portaal terugvinden.

lees ook

Kubernetes wint maar serverless daalt in populariteit

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home