Europese Commissie onderzoekt antitrust-klacht over Microsoft Azure  

microsoft azure

Een Frans cloud computingbedrijf diende een antitrust-klacht in bij de Europese Commissie over Microsoft. Het Franse bedrijf vindt dat de manier waarop Microsoft zijn producten aanbiedt, zorgt voor oneerlijke concurrentie.

De Europese Commissie onderzoekt een klacht van het Franse OVHcloud omtrent Microsoft. Microsoft zou zorgen dat zijn eigen producten gunstiger in de markt liggen, door bijvoorbeeld de eigen cloudservice goedkoop aan te bieden bij een Microsoft 365-pakket. Bronnen die bij de zaak betrokken zijn, wisten dat te vertellen aan The Wall Street Journal.

Verder wordt gezegd dat de software van Microsoft minder goed werkt bij cloudservices van concurrerende partijen. Aanbieders van clouddiensten kunnen daardoor minder goed de concurrentie aangaan met techreus Microsoft.

De klacht dateert eigenlijk al van vorige zomer, maar werd eerder nog niet publiekelijk bekend gemaakt. OVHcloud vertelt dat zij met een groep van bedrijven besloten een klacht neer te leggen bij de bevoegde Europese instanties.

Microsoft 365 al langer onder vuur

Het is niet de eerste keer dat het Office-pakket van Microsoft onder vuur komt te liggen. Slack diende in de zomer van 2020 al een antitrust-klacht in tegen Microsoft. Het bedrijf is van mening dat het gratis aanbieden van Teams in het Microsoft 365-pakket eveneens zorgt voor oneerlijke concurrentie.

lees ook

’13-inch MacBook Pro wordt Apples eerste laptop met eigen ARM-chip’

Binnenkort zullen grote bedrijven zoals Microsoft onderworpen zijn aan de Digital Markets Act (DMA). In deze wet worden nieuwe antitrust-richtlijnen opgenomen die gericht zijn op grote internetbedrijven. De DMA is bijna klaar om in werking te treden, samen met de Digital Services Act.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home