Citrix wil Wrike overkopen voor 2 miljard dollar

Citrix staat vooral bekend als leverancier van netwerkbeveiliging en desktop virtualisaties, maar staat met een aankomende overname op het punt zijn diensten uit te breiden in een hele andere markt. Met de overname van Wrike is Citrix van plan zijn diensten uit te breiden in de richting van samenwerkingssoftware. 

Volgens Bloomberg zijn de onderhandelingen over de deal in een vergevorderd stadium. De deal is waarschijnlijk deze week nog rond. Met een waarde van meer dan 2 miljard dollar wordt de overname van Wrike de grootste aankoop in de geschiedenis van Citrix. 

Het Wrike platform is een digitale werk management tool die teams kunnen gebruiken om data en afhankelijkheden gerelateerd aan projecte bij te houden, opdrachten en middelen te beheren en tijd bij te houden. Het platform biedt ook samenwerkingstools om te helpen bij gesprekken, het creëren van middelen en het maken van beslissingen. Onder deze tools vallen onder andere een live co-editor, een discussieplatform en taken en tools voor het toevoegen, wijzigen en volgen van documenten. 

Wrike wordt waarschijnlijk onderdeel van bestaande Citrix tools

Citrix heeft al een aantal producten die afstandswerken makkelijker maken, zoals content collaboration tools. Volgens Bloomberg kan Citrix dankzij de overname van Wrike een stuk beter concurreren in de collaboration software markt. 

“Als Citrix daadwerkelijk besluit Wrike te kopen, wordt het platform waarschijnlijk geïntegreerd in de bestaande content collaboration tools”, legt analist Patrick Moorhead van Moor Insights & Strategy uit aan SiliconANGLE

Wat is het motief achter de overname?

Sinds het begin van de corona pandemie is de collaboration markt plots extreem winstgevend geworden. De grootste concurrenten van Wrike werden afgelopen jaar ook al overgenomen. Zo zit Slack middenin een overname door Salesforce en zijn Asana en Trello nu eigendom van Atlassian. 

“De overname van Slack door Salesforce kan een onuitgesproken aansporing geweest zijn voor deze deal, maar het is ook duidelijk dat het concurrentielandschap voor Citrix een stuk ingewikkelder is geworden sinds de komst van Covid-19”, laat analist Charles King van Pund-IT weten aan SiliconANGLE.  

Met de overname van Wrike neemt Citrix afstand van platform software en neemt het bedrijf een stap in de richting van software-as-a-service, beweert Holger Mueller van Constellation Research. Het platform van Wrike is aanvullend op een deel van het bestaande Citrix aanbod en breidt het aandeel in de collaboration markt uit. 

“Het is ook mogelijk dat Citrix de ServiceNow strategie wil nabootsen door uit te breiden in het verwante werkveld van projectmanagement”, voegt Mueller toe. “Het is mogelijk ook een teken dat de applicatie virtualisatie markt snel meer alledaags wordt”, besluit Mueller.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home