Clouddienst AWS deze maand al voor derde keer in storing

Storing cloud

De cloud van Amazon Web Serivces (AWS) kon gisteren voor de derde maal deze maand niet bereikt worden. De problemen deden zich opnieuw voor in Virginia.

Vanaf gisterenmiddag was er opnieuw een storing bij de clouddienst van AWS. De storing had een invloed op verschillende grote diensten die gebruik maken van de cloud van AWS, zoals Slack.

Cloudbelofte gebroken

Nu al enkele storingen elkaar snel opvolgde in één clouddienst, blijkt duidelijk dat de cloud niet altijd betrouwbaar is. Cloudsystemen hebben het internet veranderd door de belofte te maken een online toegang te creëren dat op elk moment beschikbaar is.  

Dat de storing zich voordoet bij een grote cloudspeler, maakt het probleem nog erger. Grote spelers zijn namelijk afhankelijk van de diensten van AWS. Een storing bij AWS heeft daardoor heel wat gevolgen, aangezien alle afhankelijke diensten onbereikbaar worden.  

Om de omvang van het probleem goed in kaar te brengen, komt het marktonderzoek van Gartner handig van pas. Gartner vond namelijk dat AWS de grootste aanbieder is van cloud-computingdiensten. Vorig jaar had de cloudinfrastructuurservice 40 procent van de wereldwijde markt in zijn bezit.

Slechte maand

In december is de clouddienst van AWS al voor de derde maal problemen aan het veroorzaken. De drie storingen situeerden zich steeds in Amerika. Begin december maakte de storing de streamingdiensten Disney Plus en Netflix onbereikbaar. De daaropvolgende storing deed zich vorige week voor, maar kon vrij snel weer opgelost worden.   

lees ook

Re:Invent 2021: de indrukwekkende alomtegenwoordigheid van AWS

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home