Niet werken en geen serie kijken door storing bij clouddienst AWS

Verschillende diensten van Amazon ondervonden gisteren problemen. De oorzaak lag bij enkele cloudservers van Amazon Web Services (AWS). Deze servers ondersteunen een hoop internetdiensten.

De clouddienst AWS heeft een grote markt weten te veroveren sinds de lancering. Dat werd gisteren zeer duidelijk toen de cloudservers het een tijdje lieten afweten.

lees ook

Re:Invent 2021: de indrukwekkende alomtegenwoordigheid van AWS

De eerste meldingen rolden binnen rond kwart voor vijf in de avond gisteren. Een uur later bevestigde Amazon in een update de storing aan hun servers. Net na middernacht liet AWS weten in een update dat het grootste deel van de diensten terug gebruikt kon worden.

Problemen bij Amazon

Binnen de bedrijfsmuren van Amazon dienden meer problemen opgelost te worden door de storing aan de cloudservers. Terwijl enkele specialisten druk in de weer waren de servers van AWS weer online te krijgen, lagen de werken in het magazijn van Amazon tijdelijk stil. Dat komt doordat de apps die de werknemers vertellen waar een pakketje ligt en wat zij moeten doen, eveneens niet werkten. Gezien de slechte reputatie over Amazon als werkgever, was dat misschien een welverdiende adempauze.

Aan mensen thuis kon Amazon ook even niet meer vertellen wat te doen. De slimme assistent Alexa van Amazon reageerden namelijk niet langer op vragen. Verder ondervonden ook Amazon-producten zoals deurbellen en videocamera’s van Ring en Amazon Music problemen.

Andere diensten

Amazon is lang niet de enige klant van zijn eigen cloudservers. Streamingsdiensten Disney Plus en Netflix konden eveneens niet de beste service aan hun klanten leveren. Andere meldden dan weer dat games zoals PUBG, League of Legends en Valorant niet toegankelijk waren.

Als enkele Amazon-producten of andere internetdiensten het gisteren bij jou lieten afweten, dan zal dat waarschijnlijk niet aan de storing van AWS hebben gelegen. De problemen situeerden zich in de VS-OOST-1 AWS-regio in Virginia.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home