Citrix breidt Hypervisor uit met een cloudservice

citrix

Met Hypervisor 8 Cloud belooft Citrix meer verbeteringen met een korter installatieproces. De nieuwe release moet de diensten van Citrix Hypervisor beschikbaar maken voor organisaties die hybride werken.

Voor het eerst is Hypervisor beschikbaar met cloud-gebaseerde Hypervisor Management. Dit moet meer en snellere software-releases opleveren van Citrix Hypervisor voor on-prem beheerders, zonder dat de beheerder een installatieproces moet doorlopen. De Citrix Hypervisor 8 Cloud heeft niet als doel om Hypervisor Long Term Service Releases te vervangen.

Volgens Citrix is het noodzakelijk een cloudservice van Hypervisor beschikbaar te maken, omdat hybride werken een blijver is. Citrix-klanten zullen de dienst dus nodig hebben om alle werknemers te kunnen bedienen vanuit een hybride cloud.

Onzekere toekomst

Het is maar de vraag of gebruikers echt enthousiast zullen worden van de nieuwe mogelijkheden. In 2014 stapte Citrix nog uit de markt voor een algemene Hypervisor Manager in de cloud. Het bedrijf hield vast aan Hypervisor on-prem als het beste alternatief voor producten van de eigen virtuele apps en desktops. Volgens The Register kan er meer achter Hypervisor 8 Cloud zitten dan enkel een bijkomende functionaliteit. Misschien wil Citrix verwarring zaaien nu VMware wellicht zal overgenomen worden door Broadcom.

Met Hypervisor 8 heeft Citrix nu een alternatief om te hengelen naar VMware-gebruikers. Al is de toekomst van Citrix zelf ook nog onzeker. In principe smelt het bedrijf in het najaar samen met Tibco. Die fusie zal in goede banen worden geleid door Tom Krause, het voormalig heeft van Broadcom Software. Hij zorgde mee voor de deal tussen VMware en Broadcom.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home