Box hangt karretje aan Microsoft 365 Copilot en verbetert Teams-integratie

Clouddienst Box wil meewerken aan de AI-copiloot van Microsoft. Het bedrijf werkt aan een plug-in waarmee Box-data ook toegankelijk wordt voor Copilot.

Box wil meespelen met de Microsoft 365 Copilot. Microsoft kondigde die AI-copiloot begin dit jaar aan, en werkt sindsdien gestaag richting een lancering. Pas deelde het bedrijf nog de prijzen van de AI-integratie in Microsoft 365. De Copilot zal bedrijfsdata op een veilige manier gebruiken om inzichten naar boven te brengen, presentaties te maken, drafts van mails op te stellen, samenvattingen te maken en meer. Dat klinkt handig, maar nefast voor een bedrijf als Box dat zich ook ontfermt over bedrijfsdata, maar daar geen AI-bot op kan loslaten.

AI-functies

Box wil duidelijk niet riskeren dat klanten hun gegevens toch maar naar Microsoft verhuizen om van Copilot te kunnen genieten, en kondigt daarom een plug-in aan. De plug-in zal ervoor zorgen dat de data in Box ook bruikbaar zijn door het AI-systeem. Box zal de capaciteit gelijktijdig uitrollen met de lancering van de Microsoft 365 Copilot.

Met de connector kunnen gebruikers:

  • Snel gedeelde Box-documenten samenvatten, recht in Teams;
  • Vragen stellen over gedeelde content om zo snel informatie terug te vinden, zoals gehaalde doelstellingen in lopende projecten;
  • Minder door chats of kanalen scrollen, doordat de juiste informatie snel vindbaar is.

Teams-integratie

Op de Copilot-functionaliteit is het nog even wachten, maar in afwachting vernauwt Box al wel de integratie met Microsoft Teams. Daarmee legt het bedrijf de fundering van de diepere AI-integratie die volgt. Volgende zaken zijn per direct mogelijk:

  • Je kan Box Notes direct in Teams bewerken;
  • Via Instant Permission kan je toegang tot bestanden synchroniseren tussen Box en Teams, zonder beveiligingsperikelen;
  • Box kan de standaard cloud content management-oplossing zijn binnen een Teams-omgeving voor een volledige tenant, specifieke groepen of zelfs unieke gebruikers.

Integratie met Microsoft is erg belangrijk voor Box, dat moet opboksen tegen een quasi-monopoliepositie van zijn partner. Microsoft biedt immers veel functionaliteit die gelijkaardig is aan die van Box. Unieke mogelijkheden van Box zelf volstaan niet als daar tegenover staat dat compatibiliteit met Microsoft 365 te beperkt is. Dat wil het bedrijf absoluut voorkomen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home