AWS vereenvoudigt het maken van een digitale tweeling met IoT TwinMaker

AWS reinvent

AWS brengt IoT TwinMaker op de markt. Zoals de naam aangeeft speelt de nieuwe service in op het maken van digitale tweelingen. In de toekomst zou dit proces door de service eenvoudiger moeten verlopen.

Tijdens zijn keynote op de jaarlijkse AWS Re:Invent-conferentie kondigde CEO Adam Selipsky IoT TwinMaker aan. De aankondiging van de nieuwe dienst past in een alsmaar groeiende lijst van AWS-nieuws dat tijdens de het evenement naar buiten komt. IoT TwinMaker moet industrieklanten helpen om sneller zelf digitale tweelingen van hun fysieke infrastructuur te maken.

Gecontroleerde omgeving maken

Een digitale tweeling is een virtuele representatie van zaken uit de echte wereld. Het is bijvoorbeeld mogelijk om gebouwen, fabrieken, toeleveringsketen en productielijnen na te bouwen in de digitale wereld. Wetenschappers zijn zelfs van plan om de aarde digitaal opnieuw te creëren.

Eens een digitale tweeling is gecreëerd, wordt het mogelijk om er allerlei berekeningen op uit te voeren. Fictieve scenario’s kunnen op die manier eerst in een gestimuleerde omgeving worden uitgetest, zodat bijvoorbeeld bedrijven weten wat de inpak van een beslissing zal zijn op de productie.

AWS-service

Amazon verduidelijkt dat het in de dienst mogelijk wordt om digitale tweelingen te maken door data te koppelen van verschillende bronnen. “Ingebouwde dataconnectoren zijn te gebruiken voor volgende AWS-services: AWS IoT SiteWise voor apparatuur en tijdreekssensorgegevens; Amazon Kinesis-videostreams voor videogegevens; en Amazon Simple Storage Service (S3) voor opslag van visuele bronnen (bijvoorbeeld CAD-bestanden) en gegevens uit bedrijfsapplicaties”, laat AWS weten.

AWS werkt voor de nieuwe dienst bovendien samen met Siemens. Andere bronnen koppelen, buiten het aanbod van Amazon en Siemens, is bovendien ook mogelijk in de nieuwe service. Dat vereist iets meer werk van de gebruiker zelf, aangezien deze dataconnectoren niet vooraf ingebouwd zijn. TwinMaker maakt zelf de nodige connecties, al is het aan gebruikers om de data te koppelen aan eigen 3D-modellen van bijvoorbeeld fabrieksinfrastructuur.

De dienst is momenteel als preview beschikbaar via Amazon en een handvol partners.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home