AWS Supply Chain brengt zichtbaarheid naar toeleveringsketen

Na Microsoft werpt nu ook Amazon zich op als superheld logistiek. Om de problemen in de verstoorde wereldwijde toeleveringsketen op te lossen, lanceert Amazon daarom AWS Supply Chain.

Wanneer hyperscalers een probleem zien, lossen ze dat graag op met een cloudproduct. De oorlog in Oekraïne , de energiecrisis en Covid-19 hebben de wereldwijde toeleveringsketen zwaar verstoord en problemen zijn nog steeds niet van de baan. De oplossing daarvoor is dezelfde als voor alle andere problemen in de wereld: de cloud. Korreltjes zout voeg je zelf naar believen toe.

AWS lanceert op re:Invent in las Vegas in ieder geval een dienst die soelaas moet bieden: AWS Supply Chain. Dat is een rechtstreeks antwoord op het Microsoft Supply Chain Platform, dat Redmond eerder deze maand aankondigde. In mei deed Google al zijn duit in het zakje.

Dertig jaar ervaring

AWS Supply Chain moet klanten inzicht bieden in de complexiteit van hun toeleveringsketen. Dat zorgt er voor dat ze sneller geïnformeerde beslissingen kunnen nemen om risico’s te vermijden, kosten te verlagen en de ervaring van de eindklant te verbeteren. Het zware werk wordt verzet door, je raadt het al, data en machine learning.

lees ook

Microsoft lanceert Supply Chain Platform met bijhorend commandocentrum

AWS Supply Chain combineert gegevens uit verschillende logistieke systemen en analyseert die. Vervolgens serveert de dienst realtime inzichten, trends en voorspellingen zodat bedrijven eventuele problemen kunnen anticiperen. Dat gebeurt doormiddel van een visuele interface. Bij AWS is logistiek niet nieuw: moederbedrijf Amazon zou de afgelopen dertig jaar al wel een pakje of twee verzonden hebben, klinkt het.

Connectors

Supply Chain biedt concreet inzichten rond problemen zoals een tekort aan kritieke componenten (denk aan microchips), problemen in havens, een onverwachte piek in de vraag naar producten en zelfs slecht weer. De oplossing gebruikt connectors om data van ERP- en andere logistieke programma’s te vergaren in een logistiek datalake. Daar laat AWS vervolgens machine learning-algoritmes op los.

Amazon noemt onder andere SAP S/4HANA en verschillende EDI-bronnen als compatibel. Je kan ook dat van andere programma’s in een S3 bucket stoppen. Dat zou volstaan voor compatibiliteit met de nieuwe dienst.

De dienst is per direct beschikbaar in een handvol AWS-regio’s, waaronder Europe (Frankfurt). Andere regio’s zullen snel volgen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home