AWS Nitro System ondersteunt oudere EC2 instances

aws

AWS Nitro System zal oudere EC2 instances blijven ondersteunen. De termijn van ondersteuning streeft zo voorbij de gemiddelde levensduur van de onderliggende hardware.

AWS Nitro System ondersteunt oudere elastic compute cloud (EC2) instances. De verlengde ondersteuning wordt aangekondigd door AWS in een blogbericht. “Waardoor klanten hun workloads en applicaties kunnen blijven uitvoeren op de instancefamilies waarop ze zijn gebouwd, zonder zich zorgen te hoeven maken over de levensduur”, klinkt het.

EC2 is een dienst in de cloud van AWS waarmee gebruikers op schaalbare computerkracht kunnen rekenen. Dat verlaagt de investeringen in hardware voor bedrijven. Nitro wordt gebruikt om werklast van de host over te nemen. Het gaat vaak om CPU-intensieve functies zoals encryptie die de extra processor dan uitvoert.

lees ook

AWS EC2 omarmt Windows 11 dankzij VM importdienst

Beter voor de continuïteit

Voor gebruikers zorgt de verlengde ondersteuning er bovendien voor dat zij nog niet naar de oudere EC2 instances moeten omkijken. “De ondersteuning van het AWS Nitro-systeem voor eerdere generaties van algemene, voor rekenkracht geoptimaliseerde, voor opslag geoptimaliseerde en voor geheugen geoptimaliseerde instances, stelt onze klanten in staat zich te concentreren op het creëren van diensten met toegevoegde waarde voor hun kernactiviteiten in plaats van hun werklast opnieuw op te bouwen op nieuwere instances.”

Verder wordt er beloofd dat gebruikers geen last zullen ondervinden van de overgang naar AWS Nitro System. Dit jaar nog zet de cloudprovider M3, M2 en M1 over, een verdere tijdlijn wordt niet gegeven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home