AWS Lattice verbindt netwerken en microservices

aws

AWS maakt VPC Lattice algemeen beschikbaar. De oplossing automatiseert de connectie tussen verschillende diensten over instances en containers, rekening houdend met beleid.

AWS lanceert Amazon VPC Lattice in algemene beschikbaarheid. Lattice is een oplossing die bij Amazon Virtual Private Cloud hoort, en het eenvoudiger maakt om verschillende diensten op een veilige manier met elkaar te verbinden.

lees ook

Poll: welke cloudprovider(s) gebruikt jouw bedrijf?

Verbindingen tussen microservices tot stand brengen kan een intensieve taak zijn, maar Lattice neemt het gros van het configuratiewerk voor z’n rekening. Zo loopt discovery automatisch, ook wanneer componenten in aparte containerclusters in verschillende instances draaien. Lattice is ook in staat om connectiviteit voor serverless (Lamda)-functies te voorzien. Tot slot helpt VPC Lattice om verschillende geïsoleerde virtual private cloud-netwerken met elkaar te verbinden.

Prijs en beschikbaarheid

De automatisering moet het werk van IT-specialisten vereenvoudigen. De oplossing is beschikbaar in verschillende AWS-regio’s, waaronder Europe (Ierland) bij ons. Lattice is gratis voor maximaal 300.000 requests per uur. Vanaf dan is de dienst wel betalend, maar dan enkel voor requests boven die grens. AWS vraagt in Europa elf dollarcent per één miljoen requests, en nog eens 2,7 dollarcent zowel per uur als per gigabyte.  Het is mogelijk om VPC Lattice gradueel uit te rollen, en dus enkele applicaties automatisch te verbinden en andere manueel.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home