Amazon Drive sluit eind volgend jaar de digitale deuren

Amazon deelt mee dat Amazon Drive aan het einde van volgend jaar de deuren zal sluiten. Bedrijven die Amazon vertrouwen met hun back-ups, zullen bijgevolg op zoek moeten naar een nieuwe digitale locatie.

De dienst Amazon Drive zal na 2023 niet langer bestaan. Het ging om de eerste dienst die de mogelijkheid gaf cloudbestanden, back-ups en foto’s op te slaan en zag het levenslicht in 2011. Voor iedere niet-betalende gebruiker was er 5 gigabyte aan opslag beschikbaar. Hetzelfde idee zette Google één jaar later om in Google Drive.

lees ook

AWS gaat on-premises servers verhuren

Afsluiten in stappen

Amazon zegt dat de dienst verouderd is en schrapt de cloudopslagdienst volledig in 2024. De sluiting van de dienst zal gefaseerd verlopen. In de rest van 2022 blijft de dienst op dezelfde wijze draaien. Vanaf 31 januari 2023 zal het echter niet langer mogelijk zijn nieuwe bestanden te uploaden.

Alle bestanden in de dienst blijven tot 31 december 2023 toegankelijk via Amazon Drive. De bestanden zijn vervolgens niet verdwenen, maar worden door Amazon zelf overgeheveld naar Amazon Photos. Deze dienst geeft gebruikers eveneens 5 gigabyte aan gratis opslag, terwijl alle functies toegankelijk zijn voor Prime-leden.

In essentie ligt de focus van deze dienst wel op de opslag van foto’s en video’s. In combinatie met het Prime-abonnement richt Amazon zich in eerste plaats tot de consumentenmarkt. Bedrijven die momenteel Amazon Drive gebruiken als back-up, doen er dus goed aan op zoek te gaan naar een nieuwe dienst.  

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home