Update: Google neemt cyberbeveiligingsbedrijf Mandiant over voor 5,4 miljard dollar

Google Cloud

Er is een tweede partij geïnteresseerd in securityspecialist Mandiant. Google zou naar verluidt zou naar verluidt reeds een bod hebben uitgebracht.  

Update: Mandiant wordt officieel onderdeel van Google Cloud. Google bevestigt dat zelf in een aankondiging. Google telt 23 dollar per aandeel neer, waardoor het totale bedrag geschat wordt op 5,4 miljard dollar. Net iets meer dan de actuele marktwaarde. Er wordt verwacht dat de overname later dit jaar afgerond wordt.

Origineel: Microsoft is niet langer de enige geïnteresseerde in Mandiant. In februari lekte uit dat de techgigant gesprekken voerde met Mandiant over een mogelijke overname. De overname van Mandiant zou een logische zet zijn voor Microsoft in de race naar de veiligste public cloud voor klanten.

Wat Microsoft misschien niet verwachtte, is dat grote concurrent Google ook aast op een overname. The Information meldt dat Google reeds een bod uitbracht. Welk bedrag Google zou willen neerleggen voor de overname is onduidelijk.

Door het nieuws is het marktaandeel van Mandiant opnieuw de hoogte ingegaan. Het bedrijf steeg 16 procent in beurswaarde en heeft nu een marktwaarde van 5,3 miljard dollar.  

Google Cloud

Het cloudaanbod van Google zou door de overname van Mandiant beter kunnen concurreren met de cloud van Amazon en Microsoft. Google heeft een veel kleiner aandeel in de beveiligingssoftwaremarkt dan Microsoft. Zou de overname dan ook uitdraaien op een bezoekje aan de antitrust-instantie, dan heeft Google een veel grotere kans om met de uitbreidingsplannen weg te komen.  

Microsoft heeft al een sterke beveiligingstak en heeft ook voor zijn cloudaanbod niet te klagen op vlak van beveiliging. Vorige maand kondigde Microsoft nog aan dat zijn Defender voor Cloud voortaan het Google Cloud Platform ondersteunt.   

lees ook

Microsoft voert gesprekken om securityspecialist Mandiant over te nemen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home