X-rivaal Threads vanaf nu beschikbaar in Europa

threads twitter vs meta

Meta laat weten dat het socialmediakanaal Threads, dat de grote uitdager van X moet worden, vanaf nu in Europa beschikbaar is.

Vanaf vandaag kunnen de 448 miljoen inwoners in de Europese Unie gebruik maken van Threads. Ambitieuze EU-gebruikers die ervoor via een VPN de dienst gebruikten (en soms werden geblokkeerd), hoeven dat niet langer te doen.

Meta lanceerde Threads in juli als alternatief voor X, het voormalige Twitter, van Elon Musk. Dat platform zou te polariserend zijn, dus vond Mark Zuckerberg het een goed plan om zelf met een platform op de proppen te komen. Intussen kan Threads rekenen op ongeveer 100 miljoen maandelijkse gebruikers. Het platform startte sterk en wist meteen miljoenen gebruikers te lokken. Toch nam de hype aan het eind van de zomer af.

Plooien naar Europese regels

Dat Threads nog niet beschikbaar was op de Europese markt, heeft alles te maken met de strenge regels. De digitale databeschermingswet van de Europese Unie zit daar voor een groot gedeelte tussen. Zo was er bezorgdheid over gegevensoverdracht tussen Threads en Instagram, een ander socialmediaplatform van Meta. Tot nu toe kregen enkel gebruikers met een Instagramaccount toegang tot Threads, wat niet volgens de Europese normen is.

lees ook

Meta houdt been stijf over Messenger en Marketplace

Via een achterpoortje raakten sommige Europeanen de voorbije maanden al op het platform. Door Threads nu beschikbaar te maken in de Europese Unie, plooit Meta zich naar de Europese regels en is het bereikbaar voor elke Europeaan. Zo zal het mogelijk zijn om zonder (Instagram)account berichten te lezen op Threads. Mark Zuckerberg verwacht alleszins een stevige groei van het platform de komende maanden en jaren. Volgens hem zou Threads een bereik van meer dan een miljard gebruikers kunnen halen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home