Werknemers Meta blijven weg uit eigen metaverse Horizon Worlds

mark zuckerberg horizon worlds
Bron: Mark Zuckerberg, Meta

Het metaverse-universum van Meta kampt met groeipijnen. De app Horizon Worlds bevat zoveel schoonheidsfouten dat zelfs de eigen werknemers liever wegblijven.

Meta lanceerde Horizon Worlds aan het einde van 2021 voor de Meta Quest. Het virtuele platform moet de toegangspoort naar de metaversedroom van Zuckerberg worden. In Horizon Worlds kan je een avatar maken en rondwandelen en interageren met andere avatars in een virtuele wereld. De app telt 300.000 gebruikers en Meta wil een mobiele en webversie lanceren om het platform voor meer gebruikers open te stellen.

Maar de eigen werknemers trekken de kwaliteit van Horizon Worlds in twijfel, blijkt uit interne memo’s die The Verge te pakken kreeg. Visal Shah, de ‘VP of Metaverse’, zegt dat Horizon Worlds op dit moment niet klaar is om meer mensen toe te laten. Gebruikers klagen nu vooral over de teleurstellende graphics en stabiliteitsbugs. Die problemen moeten eerst worden opgelost, aldus Shah.

zuckerberg fb post horizon worlds
Deze screenshot van Mark Zuckerberg kreeg heel wat kritiek te verduren. Bron: Facebook

Eigen werknemers blijven weg

Het grote knelpunt in de ontwikkeling is volgens Shah dat het platform te weinig wordt gebruikt binnen Meta. Werknemers van het bedrijf spenderen nauwelijks tijd op het virtuele platform. “Hoe kunnen we verwachten dat mensen van onze creatie houden als we dat zelf niet doen?”, klaagt Shah in zijn memo. Het platform kan enkel groeien als het ook intern gebruikt wordt.

lees ook

Heeft je bedrijf iets te zoeken in de metaverse?

Meer aandacht voor kwaliteit

Ondanks de beginnersfouten zal Meta wel vast blijven houden aan zijn visie dat de Metaverse de toekomst is. Maar bij de uitbreiding van het ecosysteem moet meer focus komen op de kwaliteit en niet op het aantal gebruikers, vindt Shah. Wanneer de mobiele en webversie gelanceerd worden, houdt Meta voorlopig nog in het midden. Op 11 oktober onthult Meta een nieuwe mixed reality-headset.

De toekomstvisie van Meta is voer voor debat binnen de technologiesector. Tim Cook, de grote baas van Apple, uitte onlangs nog openlijk kritiek op hoe Zuckerberg de Metaverse omschrijft. Volgens hem is het concept te vaag voor Jan met de pet. Dat neemt niet weg dat Cook en Apple zelf grote fan zijn van virtual en augmented reality, al moet er volgens Cook een duidelijke scheiding met de echte wereld blijven.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home