VMware spin-off van Dell officieel een feit vanaf 1 november

Na een vijfjarige samenwerking tussen Dell en VMware, scheiden de wegen elkaar. Voor het eerst sinds 2004 opereert VMware als een onafhankelijke entiteit.

Dell oprichter en CEO Michael Dell benadrukt dat het ontkoppelen van VMware en Dell extra groeiopportuniteiten met zich meebrengt. De raad van bestuur keurde eerder een complexe verdeelsleutel rond de aandelen goed om het 81 procent aandeel in VMware correct te verdelen over huidige Dell aandeelhouders. Michael Dell wordt met ongeveer 41 procent de grootste aandeelhouder.

Voor VMware-klanten verandert er voorlopig niets. Er staan geen grootse veranderingen op til. Michael Dell benadrukt overigens dat Dell en VMware sowieso nog altijd heel sterk met elkaar zullen samenwerken. Hij heeft een zitje in beide raden van bestuur en hij is de grootste aandeelhouder van beide bedrijven.

VMware CEO Raghu Raghuram benadrukt dat het dankzij de spin-off het ‘Zwitserland’ wil worden binnen multicloud in de IT-industrie. Partners die voordien concurrent van Dell waren, kunnen VMware op een neutralere manier benaderen. Hij benadrukt tegelijk ook wel dat de samenwerking met Dell intens blijft en dat ze nog steeds enorm veel business met elkaar zullen doen. Hij bekijkt de spin-off als het beste van twee werelden.  

lees ook

De multicloud volgens VMware: applicaties centraal

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home