Dell en VMware combineren krachten met nieuw Apex-aanbod

Dell Technologies

Dell lanceert Apex Cloud Services met VMware Cloud: een samenwerking tussen Dell en VMware die klanten een consistente ervaring in een complexe cloudomgeving moet bieden.

In de marge van VMworld 2021 introduceert Dell een multicloud-oplossing in samenwerking met VMware: Apex Cloud Services met VMware Cloud. Hoewel Dell af wil van VMware als dochteronderneming, blijven de twee organisaties zoals aangekondigd nauw samenwerken. Apex Cloud Services met VMware Cloud moet organisaties een schaalbare en flexibele oplossing voor infrastructuur-as-a-Service bieden en dat in een complexe multicloud-omgeving.

Dell Apex is de verzamelnaam voor het as-a-Service-aanbod van de infrastructuurspecialist. Klanten kunnen via Apex eigen serverhardware consumeren binnen een op de cloud geïnspireerd prijsmodel. Met Apex wil Dell het gemak van de cloud combineren met de veiligheid van private infrastructuur. In combinatie met VMware wordt het mogelijk om via Apex workloads te verdelen over verschillende cloudplatformen zonder dat de transparantie over de kostprijs verdwijnt.

Centraal beheer

Apex Cloud Services met VMware Cloud combineert on-premises en private infrastructuur met verschillende publieke cloudoplossingen en edge-omgevingen. In het aanbod zit VMware HCX, dat organisaties toelaat om workloads flexibel te verplaatsen over de multicloud-omgeving heen. Alle clouddiensten komen samen op één plaats: de Dell Technologies Apex Console. Vanuit dat webportaal kunnen klanten hun infrastructuur beheren. Je kiest welke instances je wil, waar en voor hoelang, en Dell doet de rest.

VMware Cloud slaat de brug tussen de verschillende omgevingen. Dat maakt het handig om workloads van een on-premises server naar een compatibele omgeving in de cloud te verplaatsen. Het aanbod werkt weinig verrassend samen met VMware Tanzu, waarmee bedrijven hun apps eenvoudiger kunnen moderniseren. De oplossing loopt momenteel als private betatest.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home