Verzekeraar Allianz in vergevorderde tests van uitbetalingen via blockchain

Allianz

Allianz werkt aan een blockchainecosysteem om grensoverschrijdende betalingen voor zijn zakelijke klanten te vergemakkelijken. De verzekeringsmaatschappij ontwikkelt daarvoor zijn eigen token.

De kerninfrastructuur van het netwerk zou reeds gebouwd en getest zijn, maar het project zit nog altijd in een experimentele fase, schrijft Forbes. In een volgende stap zullen op een gecontroleerde manier de eerste geldtransfers via de blockchain worden getest.

Het blockchainnetwerk wordt gebouwd door Adjoint, dat is gespecialiseerd in de ondersteuning van realtime betalingen.. Het tokensysteem moet huidge problemen en hindernissen met betrekking tot wereldwijde geldoverdrachten wegwerken.

“Een projectteam bevindt zich in een vergevorderd stadium van ontwikkeling voor een op tokens gebaseerd elektronisch betalingssysteem om naadloze, transparante en onmiddellijke geldovermakingen mogelijk te maken voor een reeks verschillende soorten betalingen”, reageert een woordvoerder van Allianz tegenover het Amerikaanse zakenblad.

Niet de eerste keer

Het is niet de eerste keer dat Allianz de mogelijkheden van blockchain onderzoekt om zijn processen te stroomlijnen. In 2017 lanceerde de Indische dochteronderneming Bajaj Allianz de oplossing Travel Ezee, dat blockchain gebruikt voor de verzekering van vliegtuigvertragingen.

Een reisverzekering kan bijkomende kosten in geval van een vertraging dekken, zoals een hotelovernachting of extra reiskosten. Het terugbetalen van die kosten verloopt vaak erg moeizaam. Travel Ezee gebruikt een smart contract om het claimproces automatisch op te starten in geval van een vluchtvertraging. De klant kan het claimbedrag dan al enkele minuten later ontvangen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home