RPA zal ook na pandemie groei drijven

RPA robot

De pandemie heeft de automatisering van ondernemingen in een stroomversnelling gebracht. Ook na Covid-19 zal hyperautomatisering een trend blijven en daar plukt vooral RPA de voordelen van.

Robotic Process Automation (RPA) blijft ook na de pandemie een belangrijke technologie. Al in 2019 kende RPA een significante groeiversnelling maar in 2020 demarreerde het helemaal. Volgens Enterprise Technology Research klom de adoptie met 27 procent.

Voorspellingen van Allied Market Research suggereren dat die trend nog bijlange niet zal afnemen. De komende zeven jaar voorspelt het onderzoeksbureau een groei van 36,4 procent over de komende zeven jaar. Die analyse sluit aan bij huidige trends, waarbij ook Belgische bedrijven met steeds meer interesse naar RPA kijken.

Meer met minder

RPA kan businessprocessen automatiseren en vooral repetitief werk uit handen van werknemers nemen. Zo kunnen bedrijven taken die moeten gebeuren maar geen meerwaarde creëren, uitbesteden aan bots. Het personeel kan zich vervolgens focussen op uitdagender en creatiever werk dat de onderneming wel helpt om te groeien.

RPA-implementaties op de juiste plaats zorgen er zo voor dat een bedrijf meer kan doen met dezelfde mensen, wat in tijden van crisis extra interessant is. Bovendien bewijst de technologie zich steeds meer als lijm tussen producten en diensten van verschillende fabrikanten. RPA maakt gebruik van automatisering op basis van de gebruikersinterface en steunt dus niet op API’s. Dat maakt de technologie flexibel maar vooral ook relatief eenvoudig om te implementeren.

lees ook

Hoe RPA-bots een snelle verwerking van tijdelijke werkloosheidsuitkeringen verzorgen

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home