Sterke kwartaalresultaten geven Nutanix boost

nutanix

HCI-specialist Nutanix overtreft de verwachtingen van analisten met zijn kwartaalresultaten. Dat zorgt voor een flinke sprong in de aandelenkoers.

Nutanix lijkt aan een succesvolle comeback bezig. De hyperconverged-specialist zit middenin een transformatie van infrastructuurleverancier naar SaaS-specialist, met bijhorend financieel model. De ommezwaai naar een abonnementsmodel zorgde voor verschillende teleurstellende kwartalen in de ogen van investeerders met een dalende aandelenkoers tot gevolg.

Met de bekendmaking van de resultaten voor Q1 van zijn fiscaal jaar 2021 verrast Nutanix nu in positieve zin. De resultaten overtreffen de verwachtingen van analisten en ook de voorspellingen voor Q2 vallen hoger uit dan gedacht. Dat kunnen investeerders smaken. De koers van het aandeel geeft dat enthousiasme weer met een stijging van ongeveer negen procent nog voor de beurzen openen.

Cijfers

Concreet rapporteert het bedrijf een verlies van 44 cent per aandeel op een omzet van 312,8 miljoen dollar. Wall Street anticipeerde 57 cent per aandeel verlies op een omzet van 299,34 miljard dollar. Het gros van de omzet komt zoals gepland uit abonnementen met een omzet van 278 miljoen dollar.

Nutanix legde zelf erg de focus op wat het ‘ACV’ noemt: annualized contract value billings. Die waarde moet een indicator zijn van de werkelijke jaarlijkse waarde van een contract. ACV-inkomsten stijgen tot 137,8 miljoen: tien procent meer dan tijdens dezelfde periode vorig jaar.

Ook de samenwerkingen vallen in goede aarde. Nutanix ging in augustus in zee met AWS en kondigde in september een samenwerking met Microsoft Azure aan. Samen met de cloudproviders wil Nutanix zijn HCI-platform over een hybride omgeving aanbieden. De samenwerkingen scheppen hoge verwachtingen.

Hyperconverged en Covid

Tot slot doet de HCI-markt over het algemeen het niet slecht. Bedrijven die een hyperconverged infrastructuur omarmen, kunnen tijdens de pandemie sneller schakelen en hun hardware meer flexibel inzetten. Bovendien is afstandsbeheer van de infrastructuur een eenvoudige optie.

lees ook

Cloudgemak in je eigen datacenter: de nieuwe focus van Nutanix

Voor de toekomst moet Nutanix verder sleutelen aan zijn operationele efficiëntie. Met de grote investering van Bain Capital lijkt verdere structurering een zekerheid. Nutanix is verder opzoek naar een nieuwe CEO om huidig baas en oprichter Dheeraj Pandey op te volgen, al gaf het bedrijf geen nieuws over de staat van die zoektocht.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !

  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home