Nutanix Clusters algemeen beschikbaar op AWS

Nutanix maakt zijn hybride cloudinfrastructuur algemeen beschikbaar op bare metal-servers van AWS. Met de oplossing kunnen klanten hun private omgeving en de publieke cloud vlot integreren.

Nutanix Clusters op AWS, of NCA voor de hippe vogels, is vanaf vandaag algemeen beschikbaar. Het aanbod bestond als technische preview sinds de tweede helft van 2019. NCA is een oplossing voor hyperconverged-infrastructuur. Het aanbod biedt in essentie een eengemaakte digitale omgeving waarin zowel het eigen datacenter als de publieke cloudservers van AWS leven. Nutanix wil klanten zo de mogelijkheid geven om vlot te kiezen waar ze hun workloads draaien, niet alleen vanuit een technisch standpunt maar ook wat licenties betreft.

Eenvoud en keuze

De verregaande integratie van NCA met de AWS-cloud zorgt ervoor dat ontwikkelaars hun apps niet moeten aanpassen voor de publieke cloudomgeving. Mobiliteit tussen de on premises-omgeving en de publieke cloud is in principe naadloos. De oplossing komt concreet naar de bare metal EC2-instances van de cloudprovider. Met NCA kan je voor iedere toepassing afwegen waar die het efficiëntst en goedkoopst draait: in de kelder of bij AWS.

NCA voorziet een enkele gestroomlijnde interface voor de hele omgeving. Provisioneren, managen en orchestreren gebeurt allemaal via één centraal dashboard, zodat de publieke cloud en de private omgeving echt als een geheel ogen voor de gebruikers. De oplossing is compatibel met het verdere aanbod van Nutanix, inclusief Xi Beam. Met Xi Beam krijg je een duidelijk zicht op de kosten die geassocieerd zijn met bepaalde workloads en eventuele besparingen die je kan realiseren door die workloads ergens anders te draaien.

Gebruiksscenario’s

Nutanix ziet op basis van de technische preview vier belangrijke toepassingen voor NCA. Lift en shift is de eerste: wie van de on premises-omgeving naar de cloud wil migreren, vindt hier een manier om dat op een efficiënte en snelle manier te doen. Elasticiteit is een tweede belangrijke factor. Het spreekt voor zich dat de integratie van flexibele cloudcapaciteit in de bestaande infrastructuur meer mogelijkheden biedt aan organisaties die tegemoet moeten komen aan capaciteitspieken.

Lees ook: Hoe Nutanix complexe infrastructuur beheersbaar maakt

NCA is verder een business continuity-oplossing, waarbij je AWS kan inzetten voor high availability en disaster recovery. Tot slot maakt Clusters het mogelijk om cloud native-diensten vlot te integreren met bestaande infrastructuur.

Nutanix Clusters op AWS is momenteel beschikbaar in 20 AWS-regio’s. Klanten kunnen kiezen tussen cloud commit en pay as you go-betaalmodellen.

nieuwsbrief

Abonneer je gratis op ITdaily !
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
terug naar home